Ανησυχία στο δήμο Λάρισας για το θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε οικισμό ρομά στη Νέα Σμύρνη

Το γεγονός ότι εντοπίστηκε κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό σε ρομά στη Λάρισα και συγκεκριμένα στη Νέα Σμύρνη, θορύβησε και κινητοποίησε άμεσα την δημοτική αρχή.

Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για να αντιμετωπιστεί το θέμα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, ενώ θα ληφθούν και δείγματα από τον οικισμό σε άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον 32χρονο σύμφωνα με την ιχνηλάτηση.

Ο 32χρονος Ρομά βρίσκεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με ήπια συμπτώματα.

Στο μεταξύ θυμίζουμε πως πλέον τα κρούσματα στη Λάρισα έχουν φτάσει τα 22 και άλλα 3 υπάρχουν σε Βόλο (2) και Τρίκαλα (1), συνολικά 25 στη Θεσσαλία.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού προστίθενται στη λίστα των υπάρχοντων κρουσμάτων στη Λάρισα, από χθες Τρίτη. Ένα ζευγάρι ηλικίας 60 – 65 ετών και μία ηλικιωμένη οι οποίοι ιχνηλατήθηκαν ως επαφές του 47χρονου Τυρναβίτη γιατρού. Τα 3 αυτά άτομα βρέθηκαν θετικά σε εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο της πόλης, ενώ ο άνδρας νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΠΓΝΛ.

Επίσης, χθες διασωληνώθηκε μια ακόμη Λαρισαία ασθενής. Πρόκειται για την σύζυγο του 70χρονου που είναι επίσης διασωληνωμένος εκεί όπου (ΠΓΝΛ) βρίσκεται και ο 67χρονος Γερμανός τουρίστας από το Πήλιο. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 5 είναι διασωληνωμένοι ασθενείς στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς υπάρχουν και άλλοι δύο στο ΓΝΛ.

Πηγή: onlarissa.gr