Απάντηση του Δήμου Φαρσάλων στην δήλωση της κ. Μαρίας Ίφου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Φαρσάλων εκδόθηκε το ακόλουθο σχόλιο:

“Η παρούσα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έχουν ως βασική τους αρχή να μην «διαφημίζουν» την όποια κοινωνική τους δράση, είτε αυτή είναι ιδιωτική, είτε θεσμική. Στην παρούσα δυσμενή συγκυρία, όχι μόνο για την πόλη και το δήμο, αλλά και για την ίδια την ανθρωπότητα, θα πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και μην προβαίνουμε σε αντιπολιτευτικές κορώνες. Θα ήταν καλύτερο για την κ. Ίφου να ενημερωθεί πρώτα από τον κ. Δήμαρχο, αφού πολύ καλά γνωρίζει, τόσο η ίδια, όσο και οι Φαρσαλινοί, ότι η πόρτα του Δημαρχείου είναι ανοιχτή όχι μόνο για ενημέρωση, αλλά και για προτάσεις. Θα ήταν καλύτερα λοιπόν να πράξει πρώτα αυτό, από το να εκτεθεί με μία δήλωση – δείγμα φθηνής, ρηχής και άκαιρης αντιπολίτευσης.

Βιάστηκε η κ. Ίφου για να κερδίσει ελάχιστα ψήγματα δημοσιότητας (δείτε εδώ την δήλωση της κ. Ίφου). Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση. Ας μην ξεχνάμε πως κρινόμαστε καθημερινά από αυτούς που είναι και οι μοναδικοί κριτές.

Όσο για την επιλογή του δήμου Φαρσάλων να αναθέσει αφιλοκερδώς σε ιδιώτη την ενημέρωση για την πανδημία μέσω τηλεβόα, θα ήταν περιττό να αναφέρουμε πως δεν είναι όλοι οι συμπολίτες μας εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και το διαδίκτυο (π.χ. ηλικιωμένοι, ΡΟΜΑ). Αυτούς λοιπόν θα τους αφήσουμε στο σκοτάδι, εκτεθειμένους απέναντι στον κορωνοϊό;

Δεν είναι η ώρα για κανέναν να μπαίνει σε πλειοδοσίες αλληλεγγύης. Είναι η ώρα όλοι μαζί, να βάλουμε πλάτη για το συνάνθρωπο, για να περάσει αυτή η περιπέτεια χωρίς απώλειες για την κοινωνία. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ο δήμαρχος Φαρσάλων και η δημοτική αρχή απαντούν σε τέτοιου είδους ατυχείς δηλώσεις, σεβόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών”.