Απάτη μέσω e-mail: Μήνυμα παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για μία νέα απάτη που εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδώς και το όνομα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Πρόκειται για κείμενο που φτάνει στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (e-mails) χιλιάδων πολιτών, ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι «είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες». Παρακαλεί, μάλιστα, τους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Για να γίνει πιο αληθοφανές το μήνυμα, οι δράστες χρησιμοποιούν στο τέλος το όνομα και την υπογραφή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη!

Άλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι ένα μήνυμα που φέρεται να έχει σταλεί από την Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα ξεκίναγε με τις φράσεις: «Χαίρετε, ελπίζουμε να αποδεχτείτε αυτή την επιστολή με καλή πίστη»…

Τι αναφέρει για το μήνυμα η ΕΛ.ΑΣ.

«Το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Πηγή: ethnos.gr