Επερώτηση για τον δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων από την παράταξη «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ»

Στις 9 Ιανουαρίου 2020 ανακοινώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο η μεταφορά της αρμοδιότητας στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών του δρόμου Λάρισας-Φαρσάλων, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες πιο σύντομες και αποτελεσματικές. Συγκεκριμένα ο κος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι  «η Περιφέρεια με τις τεχνικές της υπηρεσίες έχει αποδείξει την τεχνική, μελετητική και κατασκευαστική επάρκεια για  να ολοκληρώσει το έργο. Ο Υπουργός συμφώνησε να μας εκχωρήσει την αρμοδιότητα για την ταχύτερη ολοκλήρωση των μελετών αλλά και την αρμοδιότητα για την κατασκευή του έργου».

Πρόσφατα στις 18 Φεβρουαρίου 2020, σε δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης στα Μ.Μ.Ε.,  δήλωσε ότι σε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, περιγράφονται όλα τα γνωστά στοιχεία για το έργο, αλλά δε γίνεται καμία αναφορά στη μεταφορά της αρμοδιότητας για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επερωτάται ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Έχουν αλλάξει κάποια δεδομένα από τις 9 Ιανουαρίου, όσον αφορά την αρμοδιότητα της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο έργο;
Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των απαιτούμενων αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο Μεταφορών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας;
Γιατί οι κάτοικοι τόσο της περιοχής των Φαρσάλων όσο και της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας θα έχουν κάθε δικαίωμα να προβληματίζονται και να αγωνιούν.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Δέσποινα Αράπκουλε
Νίκος Τσιλιμίγκας
Πέτρος Τσακνάκης
Κώστας Καραμπάτσας
Ρίζος Κομήτσας
Θανάσης Τσιάρας
Κώστας Καντερές
Γιάννης Χάϊδος