Υπεγράφη το ποδοσφαιρικό μνημόνιο της Κυβέρνησης με FIFA-UEFA

Το πολυαναμενόμενο μνημόνιο συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την FIFA και την UEFA υπεγράφη το πρωί της Τρίτης (25/2). Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ σε μια σύμπραξη που σηματοδοτεί μια νέα αρχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η UEFA και η FIFA δηλώνουν ικανοποιημένες από την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο μήνα, ιδίως μετά τη συνάντηση των Big 4, ενώ υπήρξε μεγάλη ικανοποίηση και για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όπου όλα κύλησαν ήρεμα και στο επίκεντρο βρέθηκε αποκλειστικά το ποδόσφαιρο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποδοσφαιρικό μνημόνιο θα περιλαμβάνει ως επί το πλείστον τις προτάσεις των UEFA-FIFA που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, προκειμένου να μην υπάρξουν ζητήματα περί παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Αλλωστε, στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι οι όποιες αλλαγές να φέρουν τη «σφραγίδα» των δύο Διεθνών Συνομοσπονδιών. Ως εκ τούτου, η διαιτησία, που αποτελεί και την «καυτή πατάτα» θα παραμείνει σε ξένα χέρια με νέο αρχιδιαιτητή που θα προέρχεται από το εξωτερικό, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στο σύστημα εκλογών της ΕΠΟ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν

Το μνημόνιο επίσης περιέχει προτάσεις για τα οργανωτικά του ποδοσφαίρου, την αντιμετώπιση της βίας, τη χειραγώγηση των αγώνων, ακόμη και τις δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα.

Αξίζει να τονιστεί, πως στο περιθώριο της συνάντησης, από την κυβέρνηση έλεγαν πως θα γίνουν απόλυτα σεβαστές οι όποιες αποφάσεις της δικαιοσύνης για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που αφορούν ομάδες και πρόσωπα του ποδοσφαίρου.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Γκρεγκ Κλαρκ
Παράλληλα, έγινε ειδική μνεία από κυβερνητικές πηγές και στο πρότζεκτ της νέας Τούμπας, για το οποίο σημείωναν ότι θα δοθεί στον ΠΑΟΚ η απαραίτητη βοήθεια προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύγχρονο γήπεδο, το οποίο μαζί με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα βοηθήσουν στη βελτίωση του ποδοσφαιρικού προϊόντος.

«Το ποδόσφαιρο λύνει μόνο του τα προβλήματα»
«Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα», είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Τσέφεριν τονίζοντας προφανώς το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ενώ ο πρωθυπουργός του απάντησε: «Το ποδόσφαιρο λύνει μόνο του τα προβλήματα του αλλά είμαστε κι εμείς εδώ να βοηθήσουμε με τη δική σας συνεισφορά»…

Πηγή: ethnos.gr