Καιρός: ανοιξιάτικη Τρίτη με τοπικές νεφώσεις

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη νότια νησιωτική χώρα, με ασθενείς βροχές στα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 2-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκηαναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Η ορατότητα στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ. Στα ανατολικά το πρωί θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ του 01 βαθμού και των 17 βαθμών Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησοαναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα επικρατήσουν από το μεσημέρι στα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η ορατότητα στη Θεσσαλία, τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, ασθενείς, ωστόσο στα ανατολικά το πρωί θα έχουν ένταση 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτηαναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησαθα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν. Από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.