Λιακούλη: «Είδα καλά ή με γελούν τα μάτια μου;»

Σε δήλωσή της η βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ κα Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνει:

«Μόνο έκπληξη προκαλούν τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και η επιβεβαίωση αυτών από την ανακοίνωση της  5ης ΥΠΕ σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τα οποία και κατόπιν σχετικής απόφασής της, προκηρύσσονται συνολικά εξήντα (60) θέσεις νέων ιατρών στην Θεσσαλία – και καλώς προκηρύσσονται – αλλά μόνο με τις είκοσι τρεις (23) να αφορούν στο Πανεπιστημιακό Λάρισας και μόλις πέντε (5) στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο πλέον απαξιώνεται παντελώς καθώς παίρνει μια θέση λιγότερη από όσες είχαν προκηρυχθεί.

Τρίβω τα μάτια μου και δεν μπορώ να πιστέψω όμως, ότι η  πολύπαθη και πολυσυζητημένη στη Βουλή, Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν.Λ.,  θα υποδεχθεί … μηδέν (0) ιατρούς!

Η κλινική που είναι εγκαταλειμμένη και στα όρια λειτουργίας της, όπως ακριβώς και η παιδοχειρουργική .

Κι ας είχε δεσμευθεί αυτολεξεί ο Υφυπουργός Υγείας σε επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή στις 29/11/2019 πως « στο 2020, η γυναικολογική – μαιευτική κλινική του Γ.Ν. Λάρισας θα αποκτήσει δύο ιατρούς»

Κι ας έλαβα την ίδια διαβεβαίωση από τον διοικητή της ΥΠΕ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου .

Κι ας έγινε αυτοψία από τον υποδιοικητή και υπεύθυνο των νοσοκομείων κ Παπαγεωργίου και είδε την τραγική κατάσταση με τα μάτια του.

Φοβάμαι ότι ορισμένοι κυβερνητικοί παράγοντες θεωρούν ότι μπορούν να παίζουν παιχνίδια σε βάρος των πολιτών της Λάρισας, εξυπηρετώντας και ικανοποιώντας τους πάντες, εκτός από αυτούς.

Είναι όμως πλέον, η εικόνα καθαρή.

Απαξιώνονται  τα νοσοκομεία μας και οι δομές υγείας, έρχεται ως Μεσσίας ο κ. Υπουργός και μεταξύ «τύρου και αχλαδιού» με τους ημετέρους του, πετάει και την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και αφήνει το σύστημα να «ζυμώνεται», τους πολίτες να αγανακτούν, αφού δεν υπάρχουν διοικήσεις, δομές, εξοπλισμός, ραντεβού, ράμματα και βαμβάκια, ώστε μοιραία όλοι να αναγκαστούν αναφωνήσουν «δώστε τα στους ιδιώτες, επιτέλους, να τελειώνουμε !»

Είναι το σχέδιό τους και είναι φανερό.

Είναι όμως ένα αδέξιο σχέδιο, ακριβώς γιατί είναι τόσο ορατό  και τόσο προβλέψιμο.

Και για να καταλάβουμε πόσο αλήθεια παλαιάς κοπής είναι, μπορεί σήμερα να θάβουν τη γυναικολογική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, να βάζουν και την ταφόπλακα, συνειδητά και ανερυθρίαστα , την ίδια ώρα όμως ακυρώνουν την προκήρυξη για το νοσοκομείο της Λαμίας και αντί για 10 προκηρύσσουν 14 θέσεις ιατρών !

Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει λόγος η  Λαμία να έχει προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τη Λάρισα- ή μήπως υπάρχει;

Αυτός ο εμπαιγμός προφανώς και δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αυτός ο εμπαιγμός προφανώς και δεν πρέπει να συνεχιστεί» .