Έκοψε βασιλόπιτα ο Ιεραποστολικός Σύλλογος Φαρσάλων “Παναγία η Ελεούσα”

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμοθέου πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, του ιεραποστολικού συλλόγου Παναγία η Ελεούσα Φαρσάλων.

Ο κ.Τιμόθεος στην ομιλία του τόνισε ότι το έργο του συλλόγου είναι ουσιαστικό και βοηθάει τον πονεμένο άνθρωπο. Ακόμη ανέφερε ότι “ ο νέος χρόνος να είναι γόνιμος και να αναδείξει το έργο των πιστών, πάντοτε με τη δύναμη του Χριστού και στα πλαίσια της εκκλησίας μας”.

Στην εκδήλωση έψαλλαν διάφορους ύμνους, η χορωδία του συλλόγου βυζαντινής μουσικής “Ιωάννης Δαμασκηνός” παιδιά των κατηχητικών, τραγούδησαν ιεραποστολικά τραγούδια, ενώ μία μαθήτρια αναφέρθηκε στο έθιμο της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς από την πρόεδρο του συλλόγου κ. Στέλλα Μπουλασίκη – Τσαλούκη, η οποία αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες του συλλόγου που έχουν σχέση με την προσφορά τροφίμων, ρούχων, φαρμάκων, χρημάτων σε φτωχούς ανθρώπους και ιδρύματα.

Παράλληλα πραγματοποιούνται επισκέψεις σε φυλακές, γηροκομεία και ορφανοτροφεία, γίνονται προσκυνηματικές εκδρομές και διάφορες ομιλίες, ενώ στέλνονται και χρήματα σε ιεραποστόλους της Αφρικής.

Τέλος επισήμαναν ότι η συνεργασία του Ιεραποστολικού συλλόγου είναι αγαστή και με τους Ιερείς της πόλης και με τη δημοτική αρχή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κων/νος Δαμιανός, οι αντιδήμαρχοι Ν. Γκατζόγιας και Δ. Συροπούλου, ο πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κων/νος Μπαλατσός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Β. Αρσενοπούλου, Κ. Παναγιωτοπούλου, οι τοπ. σύμβουλοι Κ. Βαρακλιώτης, Θ. Γεροβασίλης και πλήθος κόσμου.