Εν αναμονή του «Γηρυόνη» – (vid)

Σε επιφυλακή τίθενται οι τοπικές κοινωνίες για το νέο κύμα κακοκαιρίας, ονόματι «Γηρυόνης», που αναμένεται να πλήξει τη χώρα με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται την Δευτέρα το πρωί η Θεσσαλία που βρίσκονται εντός της εκδήλωσης των καιρικών φαινομένων, καθώς και τα παράλια της.
Παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο, του e-meteolarissa.blogspot.com, με την ημερομηνία και την ώρα πάνω αριστερά, ώστε να ξέρετε ακριβώς ποιες ώρες θα έχει φαινόμενα έντονα και σε ποιες περιοχές της Θεσσαλίας.  Τα κοκκινωπά φούξια και πράσινα χρώματα σημαίνουν έντονα φαινόμενα τα πορτοκαλί κίτρινα και μπλε ασθενή.

Οδηγίες προστασίας

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!