Χοιρινό με σάλτσα μουστάρδας και μέλι

Πληροφορίες

Μουσταρδάτο, μυρωδάτο και μελωμένα χοιρινό για όλη την οικογένεια, φτιάξτε το και για κύριο πιάτο αλλά και ως μεζέ για το κρασάκι σας, θέλει καλή παρέα.

Υλικά

  • 700 γρ. χοιρινό σπάλα η λαιμός
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/3 φλιτζανιού κονιάκ
  • 1 κ.γ. τριμμένο θυμάρι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη η απαλή
  • 3 κ.γ. μέλι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήματα

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια- μπουκιές ή ζητάμε να μας το κόψει ο κρεοπώλης μας.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή μια απλωτή κατσαρόλα και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να γίνει σαν τηγανιά. Προσθέτουμε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα αλλά χωρίς να καεί το σκόρδο. Ρίχνουμε το κονιάκ και προσθέτουμε το θυμάρι, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό κότας και αφήνουμε το χοιρινό να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ενδιάμεσα επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν το χοιρινό είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρέσκιες πατάτες τηγανιτές.

Πηγή: pasmageirevontas.gr

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!