«Έβαψε κόκκινο» το ντέρμπι η Αναγέννηση Φαρσάλων

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Αναγέννηση Φαρσάλων, η οποία πανηγύρισε μέσα στην έδρα του Ατρόμητου Βαμβακούς το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ κατηγορίας με σκορ 1 – 3, σε ένα παιχνίδι με πάθος, ένταση, καλές στιγμές και πολλούς πρωταγωνιστές.

Έτσι ο Ατρόμητος έμεινε στους 10 βαθμούς και οπισθοχώρησε στην 8η θέση όντας ισόβαθμος με την Αστραπή Νέας Πολιτείας, ενώ η Αναγέννηση Φαρσάλων με 4 βαθμούς βρίσκεται στην 11η θέση «παρέα» με Γλαύκη και ΑΟ Ναρθακίου.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ατρόμητο μόλις στο 2′ να χάνει μια καλή στιγμή όταν το πλασέ του Μουτκανά μέσα από την περιοχή και πλάγια δεξιά, πέρασε λίγο άουτ. Στο 6′ και έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Σκούφη ο Μισαηλίδης εκτέλεσε όμορφα από τα όρια της μεγάλης περιοχής και άνοιξε το σκορ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα και έπειτα από αντεπίθεση ο Σαλής «έσπασε» στον Ζαγγανά, ο οποίος πάτησε περιοχή και με πλασέ πέτυχε το 0 – 2.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι πίεσαν ώστε να πετύχουν το τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στην διεκδίκηση της αναμέτρησης. Αρχικά στο 18′ και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσιτσικλή η κεφαλιά του Μακρή σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στην συνέχεια της φάσης ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα ψηλά, αυτή έμεινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και οι γηπεδούχοι κέρδισαν και άλλο κόρνερ. Ο Τσιτσικλής εκτέλεσε και πάλι και έπειτα από φάση διαρκείας ο διαιτητής  κ. Κακάνης καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Κούρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μακρής ο οποίος νίκησε τον Γκατζανά και πέτυχε το 1 – 2.

Στην συνέχεια του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι πίεζαν και προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνα της Αναγέννησης δίχως όμως να απειλήσουν πέρα από ένα σουτ του Τσιτσικλή το οποίο μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Γκατζανάς.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ και έψαχναν τις αντεπιθέσεις και οι γηπεδούχοι να πιέσουν για την ισοφάριση. Στο 60′ και έπειτα από γύρισμα του Τασιόπουλου μέσα στην περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Μπανιά με αποτέλεσμα ο κ. Κακάνης να δείξει και πάλι την «άσπρη βούλα».

Το… «ζευγάρι» ήταν για ακόμη μια φορά το ίδιο με τον Μακρή να στέκεται απέναντι στον Γκατζανά, με διαφορετικό νικητή αυτή την φορά καθώς ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης σταμάτησε τον αρχηγό της Βαμβακούς σε αυτή την μεταξύ τους «μονομαχία». Μάλιστα εν συνεχεία και μετά από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Βασιλόπουλος αρχικά και ο Τασιόπουλος στην συνέχεια είδαν τον Γκατζανά να τους σταματά εξ´ επαφής και να κρατά το προβάδισμα της Αναγέννησης.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασαν ακόμη δυο καλές στιγμές όταν αρχικά ο Τσιτσικλής αστόχησε από πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ, ενώ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βόπη σταμάτησε ο Γκατζανάς.

Όσο περνούσε η ώρα η Αναγέννηση πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε και αυτή την δική της στιγμή με αυτή να έρχεται στο 90′ όταν ο Σαλής έκανε κούρσα, πάτησε περιοχή και με πλασέ πέτυχε το 1 – 3. Στην επόμενη φάση ο ίδιος παίκτης δεν εκμεταλλεύτηκε την λανθασμένη έξοδο του Σκούφη και ανακόπηκε πριν πλασάρει.

Η Αναγέννηση Φαρσάλων στέλνει τις θερμότερες ευχές της στην οικογένεια του Παναγιώτη Δημουλά για την γέννηση της κόρης του.

Οι Συνθέσεις

Ατρόμητος Βαμβακούς (Χρήστος Ανδρεόπουλος): Σκούφης, Ξυνογαλάς Αλ., Βασιλόπουλος, Μακρής, Αζάς, Χρόνης (58′ Αρσενόπουλος), Μουτκανάς (58′ Μπερσιάνης), Αγγελόπουλος, Βόπης, Τσιτσικλής, Τασιόπουλος.

Αναγέννηση Φαρσάλων (Νίκος Θεοχαρόπουλος): Γκατζανάς, Μπανιάς, Τζιλήρας, Πατσιούρας, Κούρο, Τσακαβίτης, Καρακώστας, Μισαηλίδης (90′ Δημουλάς Σ.), Σαλής (90 +3′ Σιαμέτης), Δημουλάς Δ. (88′ Θλιβερός), Ζαγγανάς (85′ Γιαχνής).