Συνεχίζει η φθινοπωρινή καλοκαιρία

Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τα κύρια χαρακτηριστικά. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες αναμένονται κυρίως στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Γενικά αίθριος αναμένεται, επίσης, ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη θα φτάσει μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 16/10/2019
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, με λίγες νεφώσεις παροδικές αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.