«Εξάσφαιρο» το πρώτο «τρίποντο» στην ιστορία της Αμπελιάς

Ο Ολυμπιακός Αμπελιάς μετέτρεψε σε «υγιεινό περίπατο» την αναμέτρηση με την ομάδα της Λάρισας 2012 καθώς επιβλήθηκε με σκορ 6 – 1 και πανηγύρισε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα της Α ΕΠΣΛ DETOX κατηγορίας και παράλληλα τους πρώτους βαθμούς στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή να πιέζει και να χάνει δυο καλές στιγμές όταν αρχικά ο Γκαραλιάκος αστόχησε από πλεονεκτική θέση με τον Νίκο Ιορδανίδη να μπλοκάρει, ενώ η κεφαλιά του Πλιάγκα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.


Στο 30′ ο Γκαραλιάκος σκόραρε όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 40′ ο ίδιος παίκτης έγινε αποδέκτης όμορφης σέντρας από τα δεξιά και αυτή την φορά βρήκε δίχτυα και έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα της Αμπελιάς.


Αυτό ήταν το τέρμα που «έλυσε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών των κ.κ. Μπρισίμη και Εμμανουήλ καθώς δυο λεπτά αργότερα ο Γκαραλιάκος «όπλισε» και πάλι και πέτυχε το 2 – 0 με δυνατό σουτ, σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους ήταν η σειρά του Πλιάγκα να πετύχει γκολ, όταν με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 3 – 0 στο 55′.

Δυο λεπτά αργότερα ο Πράπας εκμεταλλεύτηκε την λάθος εκτίμηση του Ιορδανίδη και με κοντινό πλασέ πέτυχε το 4 – 0.

Στο 65′ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά σε 4 – 1 όταν ο Κίτσιος κέρδισε την κόντρα βγήκε απέναντι από τον Κουκουτσή και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Ο Ολυμπιακός Αμπελιάς πίεσε και έχασε άλλες δυο καλές στιγμές όταν αρχικά το φάουλ του Φακίτσα έδιωξε με υπερένταση ο Ιορδανίδης, ενώ ο Πράπας έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Τα… «δίλεπτα επιθετικά ξεσπάσματα» των γηπεδούχων συνεχίστηκαν και στο 85′ ο Καλούσης κέρδισε τις κόντρες από τα αριστερά και με πλασέ πέτυχε το 5 – 1.

Διαστάσεις θριάμβου πήρε η νίκη των γηπεδούχων στο 87′ όταν ο Σαλοκανάς πάτησε περιοχή, κέρδισε τον προσωπικό του αντίπαλο και με σουτ στην γωνία του Ιορδανίδη έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» για το τελικό σκορ 6 – 1.

Οι Συνθέσεις


Ολυμπιακός Αμπελιάς (Βαγγέλης Μπρισίμης – Θοδωρής Εμμανουήλ): Κουκούτσης, Καραγιάννης (38′ λτ. Σταθάκος), Σελήνης, Αγγέλης, Περδίκης, Παρασκεούδης (66′ Μαγγόλας), Πλιάγκας (66′ Σαλοκανάς), , Κορδαλής, Καλούσης, Γκαραλιάκος (58′ Φακίτσας), Πράπας.


Λάρισα 2012 (Δημήτρης Καπετανόπουλος): Ιορδανίδης Ν., Φλώρος Α., Γκουτζαμπασούλης, Τσιτσόπουλος (40′ λτ. Φλώρος Μ.), Σκέντζας Π (80′ Δόνος), Δημόπουλος, Ελιζόπουλος (75′ Σκέντζας Ε.), Φλώρος Π., Ιορδανίδης Δ., Κίτσιος, Κίτσος.