ΔΕΘ: “καλάθι” με ελαφρύνσεις και μεταρρυθμίσεις ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα επισκεφθεί το πρωί τα περίπτερα της ΔΕΘ και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Βελίδειο Συνεδριακό Κέντρο και στους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει τη λογική που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όταν η ΔΕΘ είχε συνδεθεί με ένα καλάθι παροχολογίας χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Σε αυτή τη λογική θα παρουσιάσει το βασικό οικονομικό του σχέδιο και το πώς αυτό θα γίνεται σταδιακά πράξη μέσα στον επόμενο χρόνο. Το  κεντρικό του μήνυμα θα είναι το «ανάπτυξη για όλους» , μία ανάπτυξη που θα είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων δράσεων και κινήσεων.

Τέσσερις θα είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί: Φορολογία και φορολογική πολιτική, επενδύσεις, εργασιακές σχέσεις και ψηφιακό κράτος. Συγκεκριμένα, θα αναφερθεί στη μείωση των φόρων για όλους, αλλά και στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας για όλους και παντού.

Έμφαση θα δώσει στο ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων, στην άρση των εμποδίων για την ανάπτυξη με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και στη μείωση της φορολογίας με τη στήριξη της μεσαίας τάξης και των πλέον αδύναμων στρωμάτων.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά τις μειώσεις φόρων, στόχος του είναι οι μειώσεις στα φυσικά πρόσωπα να γίνουν νωρίτερα, αν πιαστούν οι στόχοι για το 2019, όπως είναι η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στις επαφές που είχε στο εξωτερικό και το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Πηγή: ant1news.gr