Τέλος στην αγωνία των Φαρσαλινών μαθητών

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, έβαλε χθες το Υπουργείο Παιδείας με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής για το έτος 2019. Αρκετοί Φαρσαλινοί μαθητές έβαλαν τα δυνατά τους, στερήθηκαν εξόδους, παρέες και χόμπι, αλλά κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και τώρα ήρθε η σειρά της επιβράβευσης τους, με την εισαγωγή τους, στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιβεβαιώνοντας την παράδοση, η οποία κρατάει πολλά χρόνια, για τους Φαρσαλινούς μαθητές. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διαπιστώνεται ότι το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ήταν πολύ καλό και η χαρά των καθηγητών αλλά και το δικών τους ανθρώπων ήταν μεγάλη.

Από την πλευρά τους, οι υποψήφιοι που πέτυχαν την πολυπόθητη για αυτούς είσοδό στις ανώτερες σχολές,  ΑΕΙ της χώρας, με όπλο τη θέληση και το συστηματικό διάβασμα πέτυχαν και τώρα έφτασε η συλλογή των κόπων τους. Υπήρξαν όμως και κάποιοι που ήταν απογοητευμένοι,  αφού δεν εισήχθησαν στη σχολή προτίμησής τους ή δεν εισήχθησαν καθόλου, όμως η ζωή δεν σταματά σε μια προσωρινή αποτυχία. Πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναπροσπαθήσουν με μεγαλύτερο ζήλο και επιμονή, ώστε να επιτύχουν την επόμενη χρονιά.

Ήδη αρκετές οικογένειες Φαρσαλινών επιτυχόντων άρχισαν την αναζήτηση της στέγης στην πόλη στην οποία βρίσκονται τα ΑΕΙ που εισήχθησαν τα παιδιά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους υποψηφίους πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ με καλή σειρά επιτυχίας.

Μπουρότσικα Ελένη – Ιατρική Θεσσαλονίκης

Τζιλήρα Εύη – Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ

Κυριαζόπουλος Βασίλης Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Θλιβερού Έμυ – Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνα

Τσινής Ξενοφών – Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Ζιώζια Ελένη – Τμήμα οικονομικών επιστημών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κυριαζόπουλος Κωνσταντίνος – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλον

Καλή σταδιοδρομία σε όλους τους μαθητές της πόλη μας.

* Στις φωτογραφίες διακρίνονται ορισμένοι εξ΄αυτών που προσήλθαν στα γραφεία της εφημερίδας να ανακοινώσουν την σχολή που εισήχθησαν. Λόγω της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων (GDPR), δεν θα ανακοινωθούν τα ονόματα που εισάγονται στις σχόλες.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία