Χρ. Καπετάνος: 45 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας

Η 24η Ιουλίου αποτελεί μια μέρα ορόσημο για την Πατρίδα μας.

Σαν σήμερα, λοιπόν, συμπληρώνονται 45 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον τόπο μας.

Το ρολόι έδειχνε 2 το πρωί της 24ης Ιουλίου όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε δεκτός στο Αεροδρόμιο από ένα τεράστιο πλήθος πολιτών, που τον χαιρετούσε κυριολεκτικά ως ελευθερωτή, ενώ στις 4 το πρωί ορκίστηκε πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στρατηγού Φαίδωνα Γκιζίκη.

Ενδεικτικά του πνεύματος εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, ήταν τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Καραμανλής για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατάργηση του στρατοπέδου της Γυάρου, απόλυση όλων των κρατουμένων, αμνήστευση όλων των πολιτικών αδικημάτων και απόδοση της ιθαγένειας στους πολίτες από τους οποίους την είχε στερήσει η δικτατορία του 1967. Απτό αποτέλεσμα η αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας, η διαμόρφωση κλίματος εθνικής ενότητας και η διεξαγωγή ομαλών εκλογών.

Διαχρονικά, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποτελεί την Παράταξη των μεγάλων επιλογών και των μεγάλων πράξεων. Σήμερα, η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ως Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, αποτελούν τους εγγυητές της σταθερότητας, της ανάπτυξης και της ευημερίας για την Ελλάδα.