Κέλλας: Με συνέπεια υλοποιούμε το πρόγραμμα μας

«Ο Πρωθυπουργός “εκπλήσσει” με τη συνέπειά του. Είχε υποσχεθεί προεκλογικά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% από το 2020, αλλά προχωρά από αύριο στη μείωσή του μεσοσταθμικά κατά 22%.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας, με το σύνθημα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, κέρδισε τις εκλογές το 2015, όμως 4,5 χρόνια, που ήταν κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τον κατήργησε, αλλά δεν έκανε την παραμικρή μείωση.»

Τα ανωτέρω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, στους Θ. Σιαφάκα και Μ. Κατσίμη, στην πρωινή εκπομπή «Καλοκαιρινή Ενημέρωση», κληθείς να σχολιάσει τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, προσθέτοντας:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε ακριβώς όσα είχε υποσχεθεί κατά την προεκλογική περίοδο. Πέραν της μείωσης της φορολογίας σε κάθε επίπεδο, θα προχωρήσουμε άμεσα στις προσλήψεις 4500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, 2000 κυρίως νοσηλευτών αλλά και ιατρών στα νοσοκομεία, καθώς και 1500 αστυνομικών.

Καμία δέσμευσή μας δεν αναιρέθηκε, τουναντίον. Τα σενάρια περί περικοπών, που διακινούνται και ακούστηκαν προεκλογικά από τον κ. Τσίπρα όπως και τα περί απολύσεων, είχαν και έχουν ως μόνο στόχο να εκφοβίσουν τον κόσμο, διότι η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε. Η ακριβής εκτέλεση του προϋπολογισμού ανά υπουργείο και φορέα της Γενικής Κυβέρνησης και η εισπρακτική απόδοση των θετικών οικονομικών μέτρων, όπως οι φοροελαφρύνσεις και η βελτίωση των 120 δόσεων, θα διασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».

Περαιτέρω, ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, επεσήμανε:

«Ο κ. Τσίπρας προετοίμασε τη Συμφωνία, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, και, στη συνέχεια, την υπέγραψε. Οι βουλευτές του την ψήφισαν και την υπερασπίζονται, ενώ μας προκαλούν για το τι πρόκειται να πράξουμε εμείς, πλέον, ως κυβέρνηση, που όχι μόνο αντισταθήκαμε και την καταψηφίσαμε, αλλά καταθέσαμε και πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ακόμη και αν “σκίσουμε” τη Συμφωνία αύριο, τα Σκόπια θα συνεχίσουν να είναι στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μία διεθνή συμφωνία, η οποία έχει παράξει νομικά δεδομένα, ενώ οι βασικοί της όροι είναι αμετάκλητοι. Ωστόσο, η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ εξαρτάται από την Ελληνική Κυβέρνηση. Θα αξιοποιήσουμε το όπλο του βέτο, που έχουμε στα χέρια μας, ώστε να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα σχετικά αποσπάσματα εδώ: