Καιρός: Συννεφιά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Η κακοκαιρία ενδέχεται να είναι έντονη μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται να εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3-5 μποφόρ, που θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 4 μποφόρ, και στα νότια ανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4-5 και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στην Ήπειρο θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, που στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ, ενώ στα νότια δυτικοί 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια ενδέχεται να είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Δευτέρα

Προβλέπεται συννεφιά, που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.