Μάξιμος σε Κοκκινόγη, Λόφο, Καλλιθέα, Ολυμπιάδα και Καλύβια Ελασσόνας: “Πάταξη των ελληνοποιήσεων και εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ”

«Η κτηνοτροφία στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων συνοδοιπόρων του υπέστη βαρύτατα πλήγματα.Η εξισωτική αποζημίωση έγινε φιλοδώρημα, οι ασφαλιστικές εισφορές εκτινάχθηκαν, η προκαταβολή φόρου έφτασε το 100%, ενώ οι τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα καταρρέουν». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στις επισκέψεις του σε Κοκκινόγη, Λόφο, Καλλιθέα, Ολυμπιάδα και Καλύβια Ελασσόνας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που έγινε αποδέκτης της απόγνωσης των αιγοπροβατοτρόφων, υπογράμμισε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης,ήδη,από την προεκλογική ομιλία του για τις ευρωεκλογές στη Λάρισα, έχει δεσμευτεί για δυο πράγματα. Για την πάταξη των ελληνοποιήσεων γάλακτος και κρέατος, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής. Δυστυχώς, η αναλογιστική μελέτη για τον εκσυγχρονισμού του κανονισμού, που είχε ξεκινήσει επί των ημερών της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, “χάθηκε” μετά την νίκη της… πρώτης φορά αριστερά».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «όπου υπάρχει κτηνοτροφία αυτή κρατάει σε μεγάλο βαθμό ζωντανά τα χωριά μας. Γι’ αυτό και έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους, που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο».