Κέλλας: «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το μέλλον των αγροτών μας»

Το Μεσοχώρι, το Αμούρι, το Δομένικο και τον Ευαγγελισμό επισκέφτηκε, κατά σειρά, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, συνομιλώντας με κατοίκους για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε πως η απερχόμενη Κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται στην ΕΕ, σε σχέση με το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ, 2021-2027) και την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020, σημειώνοντας:

«Την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθούν στο Λουξεμβούργο δύο κρίσιμες σύνοδοι του Συμβουλίου της ΕΕ, οι οποίες αφορούν στο μέλλον των αγροτών μας. Τόσο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, που θα συζητηθεί το νέο ΠΔΠ, όσο και στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας, που θα εξεταστεί η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, οι Υπουργοί, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα, καλούνται να μην υποχωρήσουν έναντι των απαιτήσεων των χωρών του Βίζεγκραντ και των Βαλτικών Χωρών, που επιδιώκουν την εξωτερική σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων εντός της δεκαετίας, αντί το 2067 που ήταν το αρχικό σενάριο.

Σύμφωνα, δε, με το σημείωμα της Προεδρίας του Συμβουλίου, προκύπτει πως η Ελλάδα μαζί με συγκεκριμένα κράτη-μέλη θα αναλάβουν το βάρος της εξίσωσης των ενισχύσεων, οδηγώντας, αναπόφευκτα, σε μειώσεις της τάξεως του 50% των επιδοτήσεων για την Ελληνική Γεωργία. Η προοπτική αυτή είναι εφιαλτική για τον πρωτογενή τομέα, γι’ αυτό η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει όλες τις διπλωματικές δυνατότητες, που έχει στη διάθεσή της, και να μην συναινέσει στη μελλοντική συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής, δημιουργώντας τετελεσμένα».

Προσθέτως, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας:

«Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η επόμενη κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει τη λήψη στοχευμένων μέτρων, για την απαλλαγή του πρωτογενούς τομέα από άδικα βάρη και τη βιώσιμη ανάπτυξή του, στο πλαίσιο της γενικής οικονομικής ανόρθωσης της χώρας».