Χρήστος Τσαπραΐλης: “Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κόσμος θα συνεχίσει να με βλέπει στο πεζοδρόμιο μάχιμο και με τα ίδια πιστεύω”

Ο Χρήστος Τσαπραΐλης μίλησε στον “Πρώτο Τύπο” για την απόφαση του να συμμετέχει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της “Δημοτικής Αναγέννησης” με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μαρία Ίφου.

Ο κ. Τσαπραΐλης είναι ένας βαθιά τοπικιστής και οραματιστής άνθρωπος ο οποίος ζει και εργάζεται περίπου 30 χρόνια στην πόλη των Φαρσάλων. Είναι παντρεμένος με την κ. Ελπινίκη Χριστοδολοπούλου και έχει 3 αγόρια. Άκρως δραστήριος επιχειρηματικά πλέον είναι ιδιοκτήτης του γνωστού καταστήματος “Krousta Bistrot” και “Krousta Summer”, επίσης τον τελευταίο χρόνο η σύζυγος του κ.Τσαπραΐλη διατηρεί στο Ναρθάκι Φαρσάλων, Φαρμακείο, μια διόλου τυχαία επιλογή καθώς όπως μας εξήγησε ο κ. Τσαπραΐλης: “ήταν μια συνειδητή επιλογή, καθώς σαν οικογένεια θεωρούμε ότι τόσα χωριά στον Δήμο Ναρθακίου χαίρουν συμπαράστασης σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της υγείας, για αυτό εγώ και η σύζυγός μου, επιλέξαμε να πάμε εκεί να δραστηριοποιηθούμε”.

Επίσης ο κ. Τσαπραΐλης βρίσκεται πάντα κοντά στους Συλλόγους και τους φορείς της Επαρχίας Φαρσάλων, έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της ενασχόλησης του τόσο από την θέση του αντιπροέδρου όσο και από την θέση του προέδρου του ιστορικού Αχιλλέα Φαρσάλων και είναι ένας άνθρωπος με όραμα, ανιδιοτέλεια και απόλυτος γνώστης των ευθυνών που του αναλογούν σε όλες τις περιστάσεις.

“Αν δεν αναλάβουμε δράση, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για τον τόπο μας δεν υπάρχει ελπίδα για τα παιδιά μας”

Αρχικά θα ήθελα να μας πείτε πως πάρθηκε η απόφαση της ενασχόλησης σας με την πολιτική ζωή του τόπου.

«Ανήκω είτε άμεσα είτε έμμεσα από το 2002 στον συνδυασμό της κ. Ίφου, να ξεκαθαρίσω ότι δεν θεωρώ την ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση ως πολιτική, το βλέπω σαν προσφορά, σαν στόχο του να κάνω την ζωή μου, την ζωή των παιδιών μου, την ζωή των συμπολιτών μου καλύτερη.

Για εμένα προσωπικά πολιτική είναι όταν  μηδενίζουμε  τα όλα όσα άλλοι κάνουν και «συγκρινόμαστε» με ατάκες τύπου  «εμείς θα τα κάνουμε καλύτερα  ή τα κάναμε καλύτερα».

Τοπική αυτοδιοίκηση είναι όταν κάτι «χτίζεται» με προγραμματισμό, όραμα και σωστά βήματα και μετέπειτα υπάρχει συνέχεια του από οποιονδήποτε αναλαμβάνει.

Δεν υπάρχει καταλληλότερη ομάδα ανθρώπων από τους καθημερινούς πολίτες, αυτούς που είναι σε καθημερινή “φθορά” με τα προβλήματα και τον κόσμο ώστε να γνωρίζει τα προβλήματα του εκάστοτε τόπου που ζει.

Αν στην δική μας κοινωνία δεν αναλάβουν δράση οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι άνθρωποι που μοχθούν και γνωρίζουν τις συνθήκες διαβίωσης, τα προβλήματα αυτού του τόπου, από ποίον περιμένουμε να αναλάβει δράση και να μας βοηθήσει;

Οι Δημοτικές εκλογές δεν έχουν κομματικά κριτήρια, οι Δημοτικές εκλογές είναι πρόσωπα, επιλέγουμε τα πρόσωπα που θεωρούμε κατάλληλα να μας εκπροσωπήσουν και όλοι μαζί δουλεύουμε για την επόμενη ημέρα.

Στόχος τόσο του συνδυασμού μας όσο και εμού προσωπικά δεν είναι ούτε ο μηδενισμός, ούτε η κακόβουλη κριτική, είναι να τεθούν οι βάσεις ώστε να γίνει ακόμη ένα βήμα για καλύτερη διαβίωση στην πόλη και τα χωριά μας.

Είναι ένα βήμα μπροστά, για την τρίτη ηλικία, για τους νέους μας και για τα παιδιά μας, είναι ένα βήμα μπροστά για όλους αυτούς που αγαπάνε πραγματικά τα Φάρσαλα.

Εμείς αν εκλεγούμε Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να κωφεύουμε σε ιδέες και λύσεις επειδή αυτός που τις πρότεινε δεν ήταν ψηφοφόρος μας ή ανήκει ως σύμβουλος σε άλλη παράταξη.

Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά όλοι μαζί, ενωμένοι και με γνώμονα το καλό των Φαρσάλων και των χωρία μας.

Έτσι λοιπόν με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, ανιδιοτελώς και με την εμπειρία που έχω αποκομίσει από την καθημερινή επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους πήρα αυτή την απόφαση.”

«Μεθοδικότητα, σταθερά βήματα, πλάνο και σκέψη πριν από κάθε εκτέλεση και φυσικά σωστή επιλογή συνεργατών

Είστε ένας άνθρωπος που στο επιχειρηματικό κομμάτι και δη στο κομμάτι της εστίασης έχετε πετύχει σε όλα σας τα “βήματα”.

Θεωρείτε ότι αν εκλεγείτε μπορείτε να βοηθήσετε στο κομμάτι των επιχειρήσεων και σε ιδέες που μαζί με τον Δήμο θα μπορούν να γίνουν πράξη.

«Αρχικά να αναφέρω ότι όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες με όλες τις Δημοτικές αρχές που έχουν περάσει είχαμε μια καλή συνεργασία, όλοι οι Δήμαρχοι και οι παρατάξεις στα όρια του λογικού βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν πάντα τους επιχειρηματίες.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι να γίνουν δράσεις και έργα που θα φέρουν νέο κόσμο στην πόλη μας και στην Επαρχία μας, θα κάνουν τους ανθρώπους από τις γύρω περιοχές να έρθουν στα Φάρσαλα, να τα επισκεφθούν, να τα αγαπήσουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τα καταστήματα μας και φυσικά να πείσουμε τους Φαρσαλινούς επαγγελματίες ότι στα οράματα τους είμαστε δίπλα μας τους στηρίζουμε και είναι ασφαλής και σίγουροι για τα βήματά τους.

Εμένα οι δικές μου επιχειρήσεις είχαν και έχουν πάντα κάποιους άξονες.

Μεθοδικότητα, σταθερά βήματα, πλάνο και σκέψη πριν από κάθε εκτέλεση και φυσικά σωστή επιλογή συνεργατών και ανθρώπων που είναι δίπλα μου.

Αυτό είναι το μότο μου, αυτό θέλω να περάσω και έτσι θα κινηθώ και αν ο κόσμος των Φαρσάλων με εκλέξει ως Δημοτικό Σύμβουλο.

“Ο κόσμος είναι δύσπιστος στο θέμα του νερού και με το δίκιο του.”

 

Το μεγαλύτερο ζήτημα που αφορά την Επαρχία Φαρσάλων είναι το νερό και το κατά πόσο είναι πόσιμο και τι δυνατότητες υπάρχουν για την βελτίωσή του.

Ως ένας επαγγελματίας των χώρων εστίασης ποια η δική σας εικόνα για το εν λόγω ζήτημα;

“Το νερό είναι το μεγαλύτερο αγαθό, είναι η κινητήριος δύναμη, χωρίς νερό δεν κινείται τίποτα δεν υπάρχει ζωή.

Οι εταιρείες εμφιαλωμένων νερών θησαυρίζουν στην Επαρχία μας, κερδίζουν υπέρογκα ποσά και “γονατίζουν” καταστήματα, νοικοκυριά καθώς τους προσθέτουν ένα έξτρα βάρος, έναν μεγάλο “βραχνά”.

Στο δικό μου κατάστημα το νερό διατίθεται δωρεάν, το υπολογίζω στα πάγια έξοδα μου, επιλέγω να επιβαρύνει εμένα και όχι τους καταναλωτές.

Όμως αυτό δεν είναι λύση, οι λύσεις που πρέπει να δοθούν, απαιτείται να βρεθούν “χθες” και υλοποιηθούν άμεσα, είναι το μεγαλύτερο ζήτημα.

Διάβασα τις δηλώσεις του κ. Καραχάλιου ο οποίος ανέφερε ότι το νερό της πόλης των Φαρσάλων είναι πόσιμο.

Δεν το αμφισβητώ αλλά νομίζω ότι δεν κοινοποιήθηκε με τον σωστό τρόπο, ο κόσμος είναι δύσπιστος στο θέμα του νερού και με το δίκιο του.

Πλέον μετά τις αλλαγές στις εκλογές ο Δήμος Φαρσάλων έχει γίνει πολύ μεγαλύτερος σε έκταση και πλέον υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες να φτάσει στην πόλη και στα χωριά νερό καθαρό και πόσιμο.

Είναι ένα θέμα που απαιτεί άμεση λύση με σωστές αποφάσεις.

Όποια και αν είναι η Δημοτική αρχή πρέπει άμεσα να λυθεί το πρόβλημα του νερού.”

«Το πέρασμα μου από την Διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων με κάνει να νιώθω δυνατός και περήφανος.»

Εκτός της επαγγελματικής δραστηριότητας σας ο κόσμος σας έχει γνωρίσει και για την προσφορά σας στα αθλητικά σωματεία κατά βάση και πολύ περισσότερο με την ενασχόλησή σας με τον Αχιλλέα Φαρσάλων, ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος στην Διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων.

Πως προέκυψε το “σαράκι” με τον αθλητισμό και ποια η εικόνα σας για τον αθλητισμό της Επαρχίας Φαρσάλων.

«Εγώ ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ το 1985 στον Γυμναστικό Σύλλογο Φαρσάλων, μετέπειτα και από τις αρχές της επαγγελματικής μου πορείας ήμουν δίπλα σε όλα τα σωματεία, όσο ήταν δυνατό και εφικτό ανά τα χρονικά διαστήματα.

Αρχικά ξεκίνησα να ασχολούμαι από παραγοντική θέση όντας πρόεδρος στην Αναγέννηση Φαρσάλων.

Μαζί με καλούς φίλους καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο στην Α ΕΠΣΛ κατηγορία, όμως αυτή η Διοίκηση δεν συνέχισε καθώς κάποιοι εξωδιοικητικοί παράγοντες, “χάλασαν” την συνταγή και έτσι αποχωρήσαμε.

Πριν αποχωρήσουμε έγινε μια κουβέντα με τον τότε Πρόεδρο της ΕΠΣ Λάρισας τον κ. Γρηγορίου και τον τότε Πρόεδρο του Αχιλλέα Φαρσάλων κ. Θανάση Πατσιούρα για να γίνει η ένωση των σωματείων Αχιλλέα και Αναγέννησης Φαρσάλων.

Για κάποιους λόγους δεν καρποφόρησε και έτσι δεν ολοκληρώθηκε.

Μετέπειτα και πριν τέσσερα χρόνια δέχθηκα κρούση από την Διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων και αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά και να βοηθήσω μια από τις πιο Ιστορικές ομάδες του Νομού μας και όχι μόνο.

Καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία μετά από 27 χρόνια, δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, καθώς η προηγούμενη χρονιά όπου σε μια “τρελή κούρσα” με τον Απόλλων Λάρισας μείναμε για ελάχιστα στην 2η θέση.

Αυτό μας πείσμωσε και πετύχαμε την άνοδο κατακτώντας και το νταμπλ.

Και μετά ήρθε η χρονιά της Γ Εθνικής κατηγορίας, εκεί όπου αρχικά ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό και αρκετούς ανθρώπους γύρω μας, όμως ξαφνικά μείναμε μόνοι μας και με το φάσμα της μη συμμετοχής της ομάδος στο πρωτάθλημα να είναι ορατό.

Εκεί πήρα την απόφαση να αναλάβω πρόεδρος και να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί όσο καλύτερη γινόταν, κάναμε αγώνα με κόπο και μεράκι, όμως δεν καταφέραμε να παραμείνει η ομάδα του Αχιλλέα στην Γ Εθνική κατηγορία.

Το πέρασμα μου από την Διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων με κάνει να νιώθω δυνατός και περήφανος.

Θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τον υπέροχο κόσμο της ομάδος, όλους τους χορηγούς που μας στήριξαν και όλους τους Διοικούντες, προπονητές και τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκα.

Συνεχίζω να προσφέρω σε όλες τις ομάδες όπου και όσο μπορώ και στον χώρο του ποδοσφαίρου και φυσικά στο μπάσκετ και την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων.”

«Μαζί με τον κ. Παραφέστα είχαμε την πρώτη επαφή με τον κ. Αγοραστό για την βελτιστοποίηση του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου»

Η Δημοτική αρχή στηρίζει μέχρι στιγμής τον αθλητισμό της πόλης, ποια είναι η δική σας εικόνα, ως άνθρωπος που ασχολήθηκε τόσο άμεσα με τον αθλητισμό από παραγοντικές θέσεις.

«Εγώ αρχικά θα αναφέρω ότι όλοι οι παράγοντες είναι ήρωες και τους αξίζουν χίλια μπράβο που κρατούν ζωντανές τις ομάδες και δίνουν ζωή με τον αθλητισμό μια τόσο όμορφη και δημιουργική απασχόληση.

Να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε με πίεσε κανείς να βοηθήσω και να εμπλακώ με τον αθλητισμό.

Ότι έκανα το έκανα για την αγάπη μου και το μεράκι μου για αυτό.

Ως μέλος του Συμβουλίου του Αχιλλέα Φαρσάλων λοιπόν θα σας πω ότι την 3ετία που ήμουν στον Αχιλλέα Φαρσάλων η ομάδα μας έλαβε το μισό ποσό την σεζόν 2015/16 από αυτό που αιτηθήκαμε και αυτή ήταν η μοναδική οικονομική βοήθεια που είχαμε.

Από εκεί και έπειτα την σεζόν που πετύχαμε την άνοδο, έγιναν στο Στάδιο των Φαρσάλων κάποιες βελτιωτικές κινήσεις από την Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον τότε Αντιδήμαρχο Φαρσάλων κ. Σταύρο Πουλαράκη ώστε να είναι νόμιμο και λειτουργικό το Στάδιο για να μπορεί να πάρει αδειοδότηση και να γίνουν οι αγώνες.

Να αναφέρω ότι είμαι χαρούμενος που έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο των Φαρσάλων, οφείλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Κώστα Αγοραστό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και να αναφέρω κάτι που γνωρίζει ελάχιστος κόσμος.

Η πρώτη επαφή ώστε να έχει ο κ. Αγοραστός πλήρη εικόνα για την κατάσταση του Σταδίου έγινε με δική μου προτροπή και με βοήθησε σε αυτό ο τότε προπονητής του Αχιλλέα Φαρσάλων κ. Τάκης Παραφέστας.

Σε ένα ραντεβού στο γραφείο του κ. Αγοραστού, εγώ και ο κ. Παραφέστας αναλύσαμε όλα τα κακώς κείμενα του αγωνιστικού χώρου στο Στάδιο, ο κ. Αγοραστός μας άκουσε, μας ανέλυσε το δικό του πλάνο και όπως φαίνεται υλοποίησε το πλάνο και το σχέδιο του και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό.

“Τον αθλητισμό τον λατρεύω, τον θεωρώ ως την απόλυτη έκφραση ελευθερίας και κοινωνικοποίησης των νέων ανθρώπων.”

Ως ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί τόσο ενεργά με τον αθλητισμό αυτής της Επαρχίας να υποθέσουμε ότι ήδη υπάρχουν ιδέες και πλάνα στο μυαλό σας και στην παράταξή σας αναφορικά με το εν λόγω κομμάτι.

«Τον αθλητισμό τον λατρεύω και μου αρέσει πολύ, τον θεωρώ ως την απόλυτη έκφραση ελευθερίας και κοινωνικοποίησης των νέων ανθρώπων.

Αθλητισμός δεν είναι το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, στην πόλη μας έχουμε αθλητές και σωματεία στο στίβο με μεγάλες διακρίσεις και επιτυχίες.

Η Κρίστι Αναγνωστοπούλου είναι Φαρσαλινή πρωταθλήτρια δισκοβολίας, ξεκίνησε και αυτή να αθλείται όπως όλα τα παιδιά στο Στάδιο των Φαρσάλων στον χώρο του στίβου, υπάρχουν ενεργά τμήματα τένις, όλα τα αθλήματα πρέπει να προσεχθούν και να δοθεί η κατάλληλη βάση σε όλα τα αθλήματα.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις ρημάζουν καθημερινά και έχουν γίνει βοσκότοποι, τα νέα παιδιά αθλούνται κάτω από δύσκολες και δυσμενείς συνθήκες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλαχθεί.

Πρέπει με σωστά βήματα, προσαρμογή στην πραγματικότητα και σωστούς άξονες να υπάρχει πλάνο το οποίο θα περιλαμβάνει όλο το φάσμα του αθλητισμού της Επαρχία Φαρσάλων.

Θεωρώ αδιανόητο σε ένα Δημοτικό Στάδιο να μην υπάρχει ένας υπάλληλος να ελέγχει τα γήπεδα, να τα φροντίζει και να είναι αρμόδιος για αυτό.

Όσο ήμουν στην Διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων “κατηγορηθήκαμε” από την Δημοτική αρχή ότι υπήρχε μεγάλη κατανάλωση ρεύματος.

Πως όμως μπορεί να ελεγχθεί αυτό όταν δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος και στο Δημοτικό Στάδιο κάνουν προπονήσεις τόσο σωματεία και ομάδες, όσο και απλοί πολίτες.

Όταν υπάρχει σωστός έλεγχος τότε όλα είναι καλύτερα.

Επίσης να αναφέρω ότι ως Διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων εμείς πληρώναμε κάθε Κυριακή ανθρώπους για την διαγράμμιση του γηπέδου, για τον καθαρισμό των σκουπιδιών, των κερκίδων, των αποδυτηρίων.

Όλα αυτά είναι προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα και να υπάρχει καλύτερη επαφή μεταξύ αθλητικών σωματείων και Δήμου.”

“Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κόσμος θα συνεχίσει να με βλέπει στο πεζοδρόμιο μάχιμο και με τα ίδια πιστεύω

Και τέλος ένα δικό σας μήνυμα στον κόσμο, ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Χρήστο Τσαπραΐλη και οι άξονές του:

“Ανιδιοτέλεια, εργατικότητα, όραμα, αποφασιστικότητα,  προγραμματισμός και πολλά θέλω για αυτόν τον τόπο που αγαπώ, εργάζομαι και ζω, χωρίς δεύτερες σκέψεις και με μόνο γνώμονα  το κοινό καλό.

Και το ποιο σημαντικό την επομένη των εκλογών εμένα ο κόσμος θα με δει πάλι στο πεζοδρόμιο, μάχιμο και με την ίδια διάθεση να συνεχίσω να κάνω αυτά που πιστεύω και με εκφράζουν είτε εκλέγω είτε όχι.”