Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων η όγδοη θεματική ενότητα του δωρεάν επιμορφωτικού προγράμματος στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Φαρσάλων και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το πρόγραμμα που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 55 πόλεις – είναι η μεγαλύτερη δωρεάν επιμόρφωση στην Ελλάδα – γίνεται στο πλαίσιο των Επαγγελματικών Προγραμμάτων Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής και απευθύνεται στο ευρύ κοινό ως κοινωνική-επιμορφωτική δράση.
Την όγδοη πεντάωρη θεματική ενότητα με θέμα: «Συμβουλευτική και Προσωπική Ανάπτυξη» εισηγήθηκε ο Νικόλαος Μάνεσης, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών, στην Κατεύθυνση «Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση», καθώς και «Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού» του Πανεπιστημίου Roma Tre.

Στα Φάρσαλα παρακολουθούν το πρόγραμμα επιμόρφωσης περισσότεροι από 170 πολίτες. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε εννέα πεντάωρες συναντήσεις από διδάσκοντες, που συνδυάζουν αρμονικά την επιστημονικότητα με την εμπειρία, το θεωρητικό με την πρακτική συμπεριφορά, το κλασικό με τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, τη συγχρονικότητα με τις διαχρονικές ερμηνείες, τη διεπιστημονικότητα με την εξειδίκευση, τα ερευνητικά πορίσματα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις. Τα μαθήματα υλοποιούνται μια φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρες 16.00-21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων. Το επόμενο μάθημα, με το οποίο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα επιμόρφωσης, θα γίνει στις 8 Ιουνίου.
Υπεύθυνος συντονιστής του προγράμματος για το Δήμο Φαρσάλων: Κώστας Δερλός, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ.

Πηγή: farsala.gr