Νίκος Τσιλιμίγκας από τα Φάρσαλα: Να προχωρήσουμε την Θεσσαλία μαζί…

Τα Φάρσαλα επισκέφθηκε χθες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Νίκος Τσιλιμίγκας και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» και πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία στην πλατεία δημαρχείου στα Φάρσαλα, παρουσία φίλων και υποστηρικτών, ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους πολίτες να πάνε μαζί το ταξίδι, χωρίς εντάσεις για εκλογή και ανάδειξης της περιφερειακής αρχής χωρίς στενές κομματικές διακρίσεις, ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποτελέσει πρότυπο άσκησης και αναπτυξιακής πολιτικής.

Την ομιλία του υπ. Περιφερειάρχη προλόγισε η κ. Κατερίνα Μπίμτσα.

Ο κ. Τσιλιμίγκας απηύθυνε πρόσκληση σε αγρότες και κτηνοτρόφους και επιχειρηματίες να προσφέρουν εργασία στους νέους, που στενάζουν κάτω από το άγχος της ανεργίας, επιστήμονες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο.

Στην ομιλία του σημείωσε χαρακτηριστικά οτι: “Μόνο στην περιφέρεια είναι δυνατόν να γίνει πραγματική ανασυγκρότηση του παραγωγικού αναπτυξιακού προτύπου, μόνο στο δήμο μπορεί να σχεδιαστεί η κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων ενός τόπου που σήμερα αδρανούν κατακερματισμένες, μόνο στην αυτοδιοίκηση μπορεί να οργανωθεί μια μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους”.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά προβλημάτων που βασανίζουν την επαρχία Φαρσάλων όπως η διασύνδεση του δρόμου Λάρισας- Φαρσάλων καθώς και άλλων προβλημάτων που απασχολούν την Θεσσαλία, έκανε λόγο για το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής κατά το οποίο υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε χώρο συναλλαγής και παραλυτικής ισορροπίας. Άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή για την χαμηλή απορρόφηση του ΕΣΠΑ σύμφωνα με τα στοιχεία του  Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στην υγεία στον πρωτογενή τομέα, όπου τον χαρακτήρισε ναυαρχίδα για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας αλλά και της ελληνικής οικονομίας.

“Θέλουμε να αγκαλιάσουμε όλους τους συνειδητά υπευθύνους επικεφαλής όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων που διεκδικούν την περιφερειακή αρχή της Θεσσαλίας μας. Είναι καθήκον και χρέος μας στους γονείς μας, στους αγωνιστές παππούδες μας και στην νέα γενιά των παιδιών μας, που αποτελεί την πυρηνική ενέργεια του Ελληνικού Έθνους, οπού και αν βρίσκεται και αναπνέει”.

Κλείνοντας, παρουσίασε όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» της Π.Ε. Λάρισας και ευχήθηκε καλή επιτυχία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους δυο Φαρσαλινούς υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους με τον συνδυασμό του κ. Άλκη Σπανό και Γιάννα – Αρμανίδη – Ελισσαίου.

Λίγο νωρίτερα πριν την έναρξη ομιλίας ο Νίκος Τσιλιμίγκας επισκέφθηκε εκλογικά κέντρα υποψηφίων δημάρχων της πόλης των Φαρσάλων, συνομίλησε μαζί τους αλλά και με τους εκπρόσωπους τους.