Ο καιρός του Σαββάτου

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για το Σάββατο, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές. Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μετά από το μεσημέρι. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, τοπικά με ένταση μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μετά από το μεσημέρι. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες θα είναι νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται αραιές νεφώσεις, από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ σταδιακά από το απόγευμα στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 έως 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, με ένταση τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, ωστόσο βαθμιαία ο καιρός θα είναι αίθριος. Θα φυσούν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Για την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις νυχτερινές ώρες στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, ενώ το πρωί στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο θα φθάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικώς υψηλά για την εποχή επίπεδα.