Περιοδεία του συνδυασμού “Φαρσάλων Όραμα”

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού “Φαρσάλων Όραμα” με επικεφαλής τον Άρη Καραχάλιο, για τις πρώτες μέρες της προεκλογικής περιοδείας στα χωριά της επαρχία Φαρσάλων, επισημαίνονται τα εξής:

“Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, με τα μέλη του συνδυασμού του, Φαρσάλων Όραμα, από την Τετάρτη 8 Μαΐου, περιοδεύει στα χωριά του Δήμου μας. Οι περιοδείες αυτές είναι μια ακόμη ευκαιρία να επικοινωνήσει η Δημοτική Αρχή το ευρύ και ουσιαστικό έργο που έχει υλοποιήσει σε όλους τους κομβικούς τομείς της αυτοδιοικητικής πολιτικής, ένα έργο φανερό και μετρήσιμο, που καθημερινά το ζει και το ανασαίνει ο τόπος.

Ερέτρια

Αχίλλειο

Είναι επίσης, μια ευκαιρία να μεταφέρει ο Άρης Καραχάλιος στους δημότες και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας: όχι μόνον έχει γίνει ένα πρωτόγνωρο και ποιοτικό έργο για τον τόπο, που πρέπει οι δημότες να το γνωρίζουν, αλλά υπάρχει και ο σχεδιασμός για ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερα έργα, που αφορούν και στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και στην αναπτυξιακή προοπτική.

Δίλοφο

Πρόκειται για έναν προσεκτικά μελετημένο σχεδιασμό, απολύτως ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, που στηρίζεται στη γνώση και την εμπειρία και στέκεται μακριά από ανυπόστατες και επικίνδυνες υποσχεσιολογίες ανθρώπων που μοιάζει να αγνοούν τη νομοθετική και διοικητική λειτουργία του ελληνικού κράτους και των υπηρεσιών του και επιδίδονται στην παλαιού τύπου τακτική του «θα», ενός ανίσχυρου και ανίκανου να υλοποιηθεί «θα», εφόσον, πολύ απλά, αντιτίθεται στις νομοθετικές επιταγές. Για παράδειγμα, πώς μπορεί να υπόσχεται κάποιος τον άμεσο διορισμό 30 υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας, αγνοώντας το τι ορίζει και τι απαγορεύει ο νόμος; Δεν είναι άραγε, αυτό ένας εμπαιγμός και μια ψηφοθηρία;

Την Τετάρτη, 8 Μαΐου, τα μέλη του συνδυασμού, επισκέφθηκαν διαδοχικά, το Αχίλλειο, το Δίλοφο και κατέληξαν στο Ναρθάκι. Την Πέμπτη, 9 Μαΐου, η περιοδεία ξεκίνησε από τα Δένδρα, συνεχίστηκε στο Καστράκι και στον Άγιο Αντώνιο για να καταλήξει στη Σκοπιά. Την Παρασκευή, 10 Μαΐου, η αρχή έγινε από την Αμπελειά, ακολούθησαν οι Ξυλάδες, η Νεράιδα και ο Παλαιόμυλος. Τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, σειρά είχαν το Ρήγαιο, το Πολυδάμειο, η Ασπρόγεια και η Ερέτρια. Την Τρίτη, 14 Μαΐου, η ομάδα επισκέφθηκε τα Βασιλικά, τον Δασόλοφο και το Σιτόχωρο.

Καστράκι

Ο Δήμαρχος ακούει τους ανθρώπους της υπαίθρου και όπως έχει μάθει, με εντιμότητα και αλήθεια τοποθετείται στα όσα τους απασχολούν. Στέκεται κυρίως, στα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των χωριών, όπως το θεμελιώδες ζήτημα του νερού, εξηγώντας και το τι σημαντικό έχει γίνει και το τι άμεσα πρόκειται να γίνει.

Ναρθάκι

Ο Δήμαρχος απαντά και στην παραμικρή ερώτηση των κατοίκων των χωριών. Αναφέρουμε την τοποθέτησή του στην εξής ερώτηση κατοίκου του Ναρθακίου:

«Γιατί Δήμαρχε, ενώ πληρώνω δημοτικά τέλη, μπαίνουν τα πρόβατα στο χωριό από κοντινό στάβλο χωριανού και υπάρχουν ακαθαρσίες, ψύλλοι και κουνούπια????!! Είστε υπεύθυνος κ. Δήμαρχε και πρέπει να διώξετε τα πρόβατα!».

Ο Άρης Καραχάλιος τοποθετήθηκε, επομένως, για το καθεστώς λειτουργίας των κτηνοτροφικών μονάδων, εξηγώντας ότι ο Δήμος δεν διαθέτει Υπηρεσία Αγροφυλακής για να επέμβει, η αρμοδιότητα βρίσκεται πλέον, στα χέρια της αστυνομίας και ο Δήμος με τα μηχανήματά του δεν μπορεί να γκρεμίσει το βιός των ανθρώπων, λες και ζούμε σε χούντα. Η αστυνομία πρέπει να επιλαμβάνεται των θεμάτων αυτών και οι πολίτες να σέβονται τους συμπολίτες τους και τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για τη μετεγκατάσταση των παλαιών μονάδων σε σύγχρονες νέες δομές, φιλοξενούμενες μάλιστα, σε δημοτικές εκτάσεις με παροχή νερού.

Στον Παλαιόμυλο, το κλίμα υπήρξε ενθουσιώδες και επαινετικό προς το έργο της Δημοτικής Αρχής. Παρόντες ήταν τα μέλη της Ιταλικής αρχαιολογικής αποστολής, που απηύθυναν χαιρετισμό ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για το επίπεδο της φιλοξενίας και τα μέλη της κυπριακής αποστολής του Δήμου Λιβαδίων, υπό τον Δήμαρχο Μάριο Αρμένη και του Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Χαραλάμπους.

Παλαιόμυλος

Παλαιόμυλος

Παλαιόμυλος

Στην Ερέτρια, μέσα σε ένα κλίμα πολύ καλό και απολύτως θερμό, ένας δημότης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι κάτοικοι του χωριού επικροτούν τον Δήμαρχο μας και τον ψηφίζουν με τα δύο χέρια για το έργο του όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τις προσπάθειές του στη δημιουργία ενός προγράμματος αρχαιολογικής έρευνας για το κάστρο της αρχαίας Ερέτριας.

Ασπρόγεια

Ερέτρια

Στο Σιτόχωρο, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τη λειτουργία του Δήμου ως υπηρεσία, τη μηδαμινή στελέχωσή του σε εξειδικευμένο προσωπικό και δη στο αναγκαίο εργατικό προσωπικό. Οι παθογένειες είναι μεγάλες. Παλαιότερες Δημοτικές Αρχές λειτουργούσαν με τη λογική της εργολαβίας που παρήγαγε μηδενικό έργο και στερούσε τον τόπο από σταθερές υποδομές”.

Σιτόχωρο

Παλαιόμυλος

Παλαιόμυλος

Παλαιόμυλος

Καστράκι

Ρήγαιο

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα βίντεο!