Αλκ. Σπανός: Ας αλλάξουμε την Θεσσαλία μας

Παρακολουθώντας τις τελευταίες τετραετίες τα πολιτικά δρώμενα θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως η Θεσσαλίας είναι η Περιφέρεια των χαμένων τετραετιών. Oι εσφαλμένες επιλογές του παρελθόντος, η έλλειψη οράματος, οι ευκαιρίες και τα κίνητρα που δόθηκαν αλλά δεν αξιοποιήθηκαν είναι κάποια από τα σφάλματα των ιθυνόντων.

Εύλογα βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος για τα αναρίθμητα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν , τις κορδέλες που κόπηκαν και όλες εκείνες τις ειδήσεις που αβίαστα παρουσιάστηκαν και προλογήθηκαν με κάθε πρόσφορο μέσο , για νέα έργα , νέες πρωτοβουλίες και κατορθώματα της διοίκησης. Αντιπαρέρχομαι σε όλα αυτά με μια ερώτηση . Τελικά ποιο είναι το έργο που διαπιστώσατε εσείς ή ο διπλανός σας? .

Σε λίγες μέρες πολίτες και δημότες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν , να αναδείξουν αντιπροσώπους και νέες διοικήσεις. Ας το πράξουμε προσεκτικά , έχοντας κατά νου τις προτάσεις , τα επιχειρήματα και τις προσωπικές πορείες των ανθρώπων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί φρέσκες ιδέες, σοβαρότητα και πρόγραμμα. Δεν είναι υψηλή πολιτική αλλά πρέπει να σηκώσεις τα μανίκια και να εργαστείς σαν στρατιώτης , γιατί όσα καλείσαι να διαχειριστείς έχουν τεράστια βαρύτητα.

Εφαρμόζοντας στην επαγγελματική μου πορεία το τετράπτυχο του μηχανικού ο οποίος βλέπει, εκτιμά, σχεδιάζει και εκτελεί θεωρώ πως ακριβώς αυτό χρειάζεται και η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας . Προγραμματισμό και υλοποίηση δράσεων και έργων. Για να ωφεληθούν οι πολίτες πρέπει το έργο να είναι απτό, χειροπιαστό και όχι αυτό που απλά ακούστηκε ωραίο αλλά δεν έγινε ποτέ.

Γνωρίζω τις ανάγκες του τόπου μου , εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, μένω και δουλεύω και είναι προσωπικό στοίχημα για εμένα οι Άνθρωποι της Περιφέρειας και της επαρχίας μου… Όταν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι τότε το έργο που έχεις αναλάβει έχει πετύχει . Θέλω η Θεσσαλία να αποκτήσει την θέση που της αξίζει και όλοι να μπορούν να λένε υπερήφανα ότι είναι πολίτες της.

Ας αλλάξουμε, ανά γεωγραφική ενότητα την όψη της Θεσσαλίας, ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση τουριστών και κατά συνέπεια την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Να περάσουμε επιτέλους από την εποχή της αδράνειας και της απομόνωσης , σε ένα τόπο τολμηρό, εξωστρεφή, ανοιχτό στα ρεύματα και στα ρίσκα ενός νέου κόσμου που ανατέλλει, που μπορεί να ενσωματώνει τις προκλήσεις του νέου που είναι αναγκαίο, με τον απαραίτητο σεβασμό στο πλούσιο  παρελθόν του. Που οι νέοι μας δε θα αναγκάζονται να φεύγουν γιατί τα χωράφια τους δεν μπορούν να τους θρέψουν, δε θα αναζητούν εργασία σε ξένους τόπους. Αγροτικός τομέας και Εκπαίδευση, Υποδομές, Ανεργία, Επιχειρηματικότητα, Βιομηχανία, Εμπόριο, Τουρισμός και φυσικά Υγεία είναι οι τομείς ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου για την επόμενη ημέρα στη Θεσσαλία. Να κερδίσει όλα όσα έχει στερηθεί γιατί το αξίζει, έχει δυνατότητες και προοπτικές, να μεταμορφωθεί σε πρώτο περιφερειακό πόλο ανάπτυξης και δημιουργίας της χώρας μας.

Δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τις δεκαετίες που χάθηκαν. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε τον μέλλον ΜΑΖΙ! Σε αυτή την Κοινωνική Πρόσκληση δεν υπάρχουν κομματικές γραμμές, διακρίσεις και οριοθετήσεις. Μέσα από την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας, στον συνδυασμό του κ.Νίκου Τσιλιμιγκα «Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ» ζητώ την στήριξη σας για μια δυναμική παρουσία στo Περιφερειακό Συμβούλιο. Να πορευτούμε μαζί σε ένα αγώνα  για το κάλο της επαρχίας μας, να ακουστεί η φωνή σας, δίνοντας μου δύναμη να αλλάξουμε τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ας περάσουμε μαζί από τη εποχή των υποσχέσεων σε εκείνη των έργων, που τόσα χρονιά συζητήθηκαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ …

Με εκτίμηση

Σπανός  Αλκιβιάδης