Open Μαδρίτης: Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ και προκρίθηκε στον τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει όρια και το απέδειξε και τη νύχτα του Σαββάτου, προς ξημερώματα Κυριακής… Ο 20χρονος πρωταθλητής επικράτησε ύστερα από τιτανομαχία 2,5 ωρών του μεγάλου Ράφα Ναδάλ στα ημιτελικά του Όπεν της Μαδρίτης και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, αποκλείοντας έναν από τους πολυνίκες του τουρνουά, μέσα στο «σπίτι» του.

Ταυτόχρονα, ο Τσιτσιπάς έγινε μόλις ο 14ος αθλητής που κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό άσο. Στον τελικό της Κυριακής (12/5, 19:30) ο 20χρονος άσος θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο έχει νικήσει στη μία και μοναδική φορά που συναντήθηκαν ως τώρα. Παράλληλα, με την αποψινή νίκη ολοκλήρωσε την «εξολόθρευση» των «Big 3», αφού το νέο τρομερό παιδί του παγκόσμιου τένις δεν έχει αφήσει… αλώβητο ούτε τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε το πρώτο σετ με 6-4, ο Ναδάλ έβγαλε αντίδραση και ισοφάρισε κατακτώντας το δεύτερο με 6-2, αλλά με ατσάλινα νεύρα και απόλυτη στοχοπροσήλωση, ο Τσιτσιπάς πήρε το τρίτο με 6-3 ύστερα από τέσσερα ματς πόιντ στο σερβίς του Ναδάλ, αναγκάζοντας το κοινό που γέμισε το «Μανόλο Σαντάνα» να τον καταχειροκροτήσει…

Με ένα τεράστιο χαμόγελο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εμφανίσθηκε απόλυτα ικανοποιημένος, λίγο μετά την ιστορική νίκη του επί του Ράφα Ναδάλ, στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Μαδρίτη.

«Είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες της ζωής μου», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Παίκτες όπως ο Ναδάλ, παίζουν και με το μυαλό σου. Έχεις πάντοτε την αίσθηση, ότι πρέπει να παίξεις το καλύτερο τένις απέναντι του, να κάνει την ιδανική προσέγγιση. Παίκτες όπως ο Ράφα, είναι πολύ δύσκολοι αντίπαλοι. Είναι η πιο όμορφη νίκη μου και ο δυσκολότερος αγώνας που έχω παίξει. δεν μπορείτε να φαντασθείτε την ανακούφιση μου (για την πρώτη νίκη μετά από τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες). Είναι απίστευτο. Είμαι αληθινά χαρούμενος που διαχειρίσθηκα την κατάσταση σε πνευματικό επίπεδο. Και είναι ακόμη πιο σημαντικό, ότι τον νίκησα στο χώμα».

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωταθλητής, τόνισε: «Ήξερα πολύ καλά τι πρέπει να κάνω, αλλά δεν αισθανόμουν απολύτως καλά για να το κάνω. Ηττήθηκα σε πνευματικό επίπεδο. Υπήρχαν και καλά και λιγότερο καλά πράγματα στο παιχνίδι μου. Έπρεπε να παίξω πιο μακρυά. Δεν τον έκανα να υποφέρει με τα forehand μου. Ασφαλώς, έπαιξε πολύ καλά. Ήταν δυνατός και επιθετικός. Όμως δεν τον έκαναν να αισθανθεί ότι θα υποφέρει από τα κτυπήματα μου. Κι έτσι ήταν πιο άνετος. Δεν έπαιξα αρκετά καλά για να νικήσω. Οφείλω να το αποδεχθώ, αλλά η αποδοχή δεν σημαίνει πως θα σταματήσεις να δοκιμάζεις την αλλαγή των πραγμάτων».

Πηγή: ant1news.gr