Μήνυμα της Μαρίας Γαλλιού για τη γιορτή της Μητέρας

Ένα πρόσωπο, χιλιάδες συναισθήματα… Το απάνεμο λιμάνι, η λύση σε κάθε πρόβλημα, η σιγουριά σε κάθε αμφιβολία. 12 Μαΐου σήμερα και την τιμητική της έχει το ιερότερο πλάσμα: η Μητέρα.

Η Μητέρα ως σύμβολο και ως πρόσωπο εκπέμπει την αληθινή αγάπη, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Οι ανθρωπιστικές αξίες συναντούν στο πρόσωπο της κάθε μητέρας τον τέλειο εκφραστή τους. Αυτές τις αξίες που στους παράξενους καιρούς που ζούμε οφείλουμε με κάθε κόστος να διαφυλάξουμε, γιατί είναι η παρακαταθήκη της κάθε Ελληνίδας μητέρας.

Αυτές τις αξίες πάνω στις οποίες είναι χτισμένο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και μισαλλόδοξες και μισάνθρωπες κραυγές προσπαθούν να αλώσουν. Αυτές τις αξίες με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές Ελλήνων. Αυτές τις αξίες που πρέπει να εμπνέουν και να έχει οδηγό ο καθένας σε όλη την πορεία του βίου του.

Γι’ αυτό στις φετινές Ευρωεκλογές δεν πρέπει να επικρατήσουν ούτε στο κατ’ ελάχιστον ρατσιστικά και λαϊκιστικά μορφώματα: γιατί η ρητορική τους είναι αντίθετο σε ό,τι εκφράζει η μητέρα: την αληθινή και ανιδιοτελή αγάπη. Χρόνια πολλά σε Μητέρα, χρόνια πολλά σε όλες μας.