Δημήτρης Ζιώγας: «Στόχος μου να παραμείνω και την νέα σεζόν στον Αχιλλέα Φαρσάλων»

Ο πολύπειρος επιθετικός των Φαρσαλινών φιλοξενήθηκε στο Web Radio του protostypos.gr και την εκπομπή «Μια μπάλα απ’ όλα» και μίλησε για την φετινή του εμπειρία με την φανέλα του Αχιλλέα Φαρσάλων, την εικόνα του από το πρωτάθλημα της Λάρισας, το μέλλον του και πολλά ακόμη.

Ο Δημήτρης Ζιώγας στην πρώτη του συνέντευξη ως ποδοσφαιριστής του Αχιλλέα Φαρσάλων είχε τονίσει ότι θα σταματήσει από την ενεργό δράση σε σεζόν που θα σκοράρει λιγότερα από 10 τέρματα.

Το τέλος της φετινής σεζόν τον βρίσκει με 16 τέρματα με τέσσερα εξ αυτών να είναι και τα πλέον κρίσιμα με τα οποία ο Αχιλλέας Φαρσάλων «κλείδωσε» την παραμονή του (σ.σ. ένα τέρμα κόντρα στον Τύρναβο και το χατ τρικ κόντρα στην Δόξα Αργυροπουλίου) και έτσι είναι «αναγκασμένος» να φορέσει και την νέα χρονιά ποδοσφαιρικά παπούτσια» και να αγωνιστεί μιας και δεν είναι άνθρωπος που δεν τηρεί τον λόγο του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αναφορικά με την εμπειρία του με την φανέλα του Αχιλλέα Φαρσάλων:

Ήταν μια δύσκολη και συνάμα πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά, είχε καλές και κακές στιγμές, τα είχε όλα και κλείνει θετικά με τον Αχιλλέα Φαρσάλων να παραμένει στην Α ΕΠΣΛ κατηγορία και να συνεχίζει την προσπάθεια του.

Η σεζόν ξεκίνησε με τους ανθρώπους του Αχιλλέα να κάνουν πραγματικό αγώνα δρόμου για να συσταθεί Διοίκηση και ομάδα ώστε να ξεκινήσει η σεζόν.

Μετέπειτα δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία και δείξαμε ένα καλό πρόσωπο στην αρχή της χρονιάς.

Η αλλαγή προπονητή όμως και το γεγονός ότι αποχώρησαν ποδοσφαιριστές με τους οποίους είχαμε ξεκινήσει να βρίσκουμε χημεία μας πήγε πίσω.

Μετέπειτα χάσαμε αρκετό χρόνο με την κακοκαιρία και η ομάδα δεν απέδωσε καλό ποδόσφαιρο την αρχή του νέου έτους.

Έτσι αποχώρησε ο κ. Δανιλούλης και συνεχίσαμε με τον Αρίστο Παπαγεωργίου.

Παλέψαμε τα δώσαμε όλα, κάναμε νέα αρχή, ενωμένοι με έναν νέο και φιλόδοξο προπονητή και με συνεχή δουλειά καταφέραμε να έχουμε θετικό τέλος.»

Έχεις σκοράρει πολλές φορές στην καριέρα σου κρίσιμα τέρματα και το έπραξες και φέτος με τον Αχιλλέα Φαρσάλων, πως νιώθεις μετά από αυτό;

«Τα γκολ είναι ομαδική δουλειά, όλοι μαζί σκοράρουμε, όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε.

Έτσι λοιπόν όλοι μαζί καταφέραμε να επαναφέρουμε την ομάδα σε μια ήρεμη κατάσταση, να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε τον στόχο μας.

Σίγουρα για εμένα το γκολ είναι ο στόχος μου, όμως αυτό δεν θα ερχόταν ποτέ αν όλοι μαζί δεν δουλεύαμε για αυτό.»

Αναφορικά με το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ κατηγορίας το οποίο για πρώτη φορά βίωσες τι έχεις να πεις;

Το πρωτάθλημα της Λάρισας είναι από τα πλέον ποιοτικά πρωταθλήματα τοπικών της Ελλάδος, αγωνίζονται αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, πολύ καλές ομάδες και έχει πάθος, δύναμη, τεχνική και φυσικά παράγοντες που αγαπάνε τις ομάδες τους. Ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία.»

Η επόμενη ημέρα για εσένα που θα είναι;

«Στόχος μου είναι να μείνω στον Αχιλλέα Φαρσάλων, δέθηκα με την ομάδα, με τους ανθρώπους εδώ και θέλω να μείνω.

Θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις με την Διοίκηση αλλά πρώτος μου στόχος είναι να παραμείνω εδώ.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνεργάστηκα την φετινή σεζόν την Διοίκηση, τον κ. Γκόβαρη, τον φροντιστή τον κ. Βουλγαράκη, τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου, ήταν μια όμορφη σεζόν που έκλεισε θετικά.»