Εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο παρουσίασε υποψηφίους ο Βαγγέλης Δημητρακόπουλος

Πάμε Μαζί, Στην Νέα Εποχή, για μια αυτοδιοικητική ανατροπή, που θα δώσει άλλη πνοή στο Δήμο μας…τόνισε στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στα Φάρσαλα,  χθες το βράδυ η δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟXΗ» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Βαγγέλη Δημητρακόπουλο.

Την ομιλία του υπ. δημάρχου Βαγγέλη Δημητρακόπουλου προλόγισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλους Νάσος Νικόπουλος.

Στα βασικά σημεία της ομιλίας τους ο υπ. δήμαρχος  Βαγ. Δημητρακόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: “Η λέξη ανάπτυξη στην περιοχή μας έχει καταντήσει ανέκδοτο!   Χρόνια την περιμένουμε …. Αντί για ανάπτυξη, όμως, έχουμε όλοι το ατυχές προνόμιο να ζούμε σε έναν τόπο όπου το νερό είναι γεμάτο νιτρικά,    οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, οι κάδοι γεμάτοι βρωμιά, οι παιδικές χαρές γεμάτες κινδύνους, … και από την άλλη μεριά άδειες πλατείες, άδεια καταστήματα, άδειες τσέπες, άδειες υποσχέσεις. Είναι αυτή η πόλη και η περιοχή που μας ταιριάζει; Είναι αυτή που μας τιμά; Είναι αυτή για την οποία μιλήσαμε, γράψαμε και αγωνιστήκαμε; Είναι αυτή για την οποία ψηφίσαμε και ψηφίζουμε; Εμείς λέμε ΟΧΙ. Αυτές οι συνθήκες δεν ταιριάζουν στους δημοκρατικούς αγώνες, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία που γνώρισε αυτή η πόλη και η περιοχή. Ακόμη και στις πιο ταραχώδεις εποχές, ο τόπος αυτός ήταν ένα σημαντικό σταυροδρόμι ανθρώπων και εμπορευμάτων. Σήμερα, κινδυνεύει να σβηστεί από το χάρτη. Οι συνθήκες στις οποίες ζούμε δεν ταιριάζουν στο αίσθημα της αξιοπρέπειας, της αναγνώρισης, και της δικαίωσης που πρέπει να αισθάνεται ο καθένας για τον εαυτό του και τους άλλους. Υπάρχει, λοιπόν, σε όλους μας μια βαθιά πίκρα και ένας δυνατός θυμός που όμως δεν πρέπει να τον στρέψουμε ενάντια στο εαυτό μας, στο διπλανό μας, τον κοινωνικά διαφορετικό ή τον πολιτικά αντίθετο. Η πίκρα και ο θυμός μας, πρέπει να γίνουν κίνητρα δράσης και τρόποι αλλαγής. Πρέπει να γίνουν ψήφος για μια αυτοδιοικητική ανατροπή. Με την ψήφο πρέπει να δώσουμε ΤΩΡΑ στην πόλη και την περιοχή, στους εαυτούς μας και στους άλλους μια βαθιά υπόσχεση : ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΕΤΣΙΚαλούμε σε συνεργασία και κοινή δράση τους πολίτες του Δήμου Φαρσάλων, όλων των ηλικιών, όλων των φύλων, από κάθε κοινωνική ομάδα, για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Στη Νέα Εποχή στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες: οι προτάσεις για σημαντικά ζητήματα θα τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με τη συμμετοχή των πολιτών.

Στη Νέα Εποχή δε θα μιλάμε για ανοιχτές ή κλειστές πόρτες, γιατί δε θα υπάρχουν τοίχοι (ή τείχη) μπροστά στους δημότες.

Στη Νέα Εποχή τα 52 χωριά  θα είναι ισότιμα μέλη και όχι βαρίδια για το Δήμο.

Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής θα βασιστεί σε σύγχρονα αναπτυξιακά εργαλεία.

Η καταπολέμηση της ανεργίας  θα επιτευχθεί με την ενεργοποίηση της κοινωνικής οικονομίας.

Στην Νέα Εποχή κανείς μαθητής και νέος δε θα στερείται πρόσβασης σε διαδίκτυο και υπολογιστές – είναι σαν να τους στερούμε τον αέρα.

Η πολιτιστική ανάπτυξη, στη Νέα Εποχή, δε θα προωθείται με άσκοπες σπατάλες.

Η κοινωνική πολιτική και πρόνοια θα σέβεται την προσωπικότητα των πολιτών.

Στη νέα Εποχή οι γεωργοί θα έχουν συμπαραστάτη το Δήμο στην προώθηση των προϊόντων τους.

Οι κτηνοτρόφοι θα γνωρίσουν την έννοια του κτηνοτροφικού πάρκου και θα ξαναθυμηθούν τα δημόσια σφαγεία.

Η αγροτική ανάπτυξη θα φέρει επιτέλους χρήματα στα ταμεία των εμπόρων.

Οι άνθρωποι της Νέας Εποχής είναι στην πλειοψηφία τους νέοι στην ηλικία και την πολιτική πορεία. Είναι άνθρωποι της τοπικής κοινωνίας, άνθρωποι αξιόλογοι, διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά ίσοι, με ένα κοινό χαρακτηριστικό : την αγάπη για τα Φάρσαλα και την περιοχή τους.

Ως επικεφαλής της Νέας Εποχής γνωρίζω τα προβλήματα σας και τις αγωνίες σας. Εργαζόμενος για 36 χρόνια στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, τα  τριάντα δύο χρόνια εξ αυτών στην Επίλεκτο βιομηχανία, ζυμώθηκα με τους αγρότες και τους εργάτες της περιοχής, σε καλές και σε δύσκολες εποχές. Πρόσφατα, ως ελεύθερος επαγγελματίας, συνεργάστηκα με τους κτηνοτρόφους. Για όσους θυμούνται, ως αντιδήμαρχος του άλλοτε Δήμου Πολυδάμαντα δε φοβήθηκα τις συγκρούσεις, δεν υπηρέτησα μικροσυμφέροντα. Και έρχομαι πλέον ωριμότερος, να ενώσω τις δυνάμεις, τις γνώσεις, και την εμπειρία μου μαζί σας, για να σηκωθούμε, όπως θα ‘λεγε και ο ποιητής,       λίγο ψηλότερα. Πάμε λοιπόν, Πάμε Μαζί, Στην Νέα Εποχή”

Μετά το τέλος της ομιλίας του παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού του, καταχειροκροτούμενος από τους φίλους της παράταξης του.

  1. Αρμανίδης Χρήστος – ιδιωτικός υπάλληλος, μηχανολόγος ψυκτικός, μέλος σωματείου εργαζομένων Επιλέκτου
  2. Αρσενόπουλος Γιώργος – εργολάβος τεχνικών έργων, πρώην αντιδήμαρχος Φαρσάλων, νυν δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων & μέλος της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
  3. Αϋφαντής Γιάννης – Εχει σπουδάσει γεωπόνος, γεωργός
  4. Βαϊτσόπουλος Γιώργος – σήμερα συνταξιούχος, πτυχιούχος γαλλικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Lyonne, μέλος εργατικού κέντρου Φαρσάλων, με έντονη πολιτική δράση
  5. Βλαχάκης Βάιος – κτηνοτρόφος
  6. Γεωργίου Αντώνης – ελεύθερος επαγγελματίας
  7. Γκουντής Παναγιώτης – γεωργός, αντιπρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού «Φαρσάλων Γη»
  8. Γουδουλάκης Δήμος – δημόσιος υπάλληλος, διασώστης ΕΚΑΒ
  9. Δρόσος Κων/νος – συνταξιούχος του ΙΚΑ
  10. Θεοδωρόπουλος Κώστας – δημόσιος υπάλληλος φυλακών Λάρισας
  11. Θεοδώρου Πανδώρα – τεχνήτρια ονυχοπλαστικής
  12. Θεοχάρη Δήμητρα – γεωργός,  τεχνήτρια κοσμημάτων
  13. Καλντέρα-Κουρδουκλά Μαίρη – μελισσοκόμος
  14. Καρακώστας Βασίλης – έμπορος
  15. Καραμπάσης Δημήτρης – γεωργός
  16. Λαζαρίδου Δώρα – πτυχιούχος πληροφορικής
  17. Μαγνήσαλης Βασίλης – γεωργός
  18. Μακρυγιάννη Όλγα – φοιτήτρια
  19. Μητσικούλη Δήμητρα – Ερμιόνη, νοσηλεύτρια
  20. Μόσχος Πάρης  – γεωργός
  21. Μπάφας Παναγιώτης – έμπορος, αντιπρόεδρος ΡΟΜΑ
  22. Μπέκα Σταυρούλα – οικιακά
  23. Νεστούρη – Αναγνώστη Ειρήνη – οικιακά
  24. Νικόπουλος Νάσος – γεωπόνος, leader της ομάδας φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών Φαρσάλων υποστηριζόμενης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  
  25. Παναγιωτοπούλου Βασιλική – Μsc γεωπόνος, γεωργικός σύμβουλος ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
  26. Ρουμελιώτης Γιώργος – πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού, αναπληρωτής καθηγητής ΙΕΚ, αγρότης
  27. Σακκάς Λεωνίδας – συνταξιούχος με έντονη πολιτική δράση
  28. Σκάνδαλος Τάσος – μηχανικός αυτοματισμών & Ελεύθερος επαγγελματίας
  29. Σταθοπούλου Σπυριδούλα – κτηνοτρόφος
  30. Στεργιοπούλου Αγγελική – ελεύθερη επαγγελματίας
  31. Τέγος Άγγελος – Βασίλειος – δημόσιος υπάλληλος/διασώστης ΕΚΑΒ, & διαιτητής ποδοσφαίρου
  32. Τοσιούδη Χρυσούλα – χημικός, ιδιωτική υπάλληλος
  33. Φουτζοπούλου Ιωάννα – πτυχιούχος φιλοσοφικής, καθηγήτρια ιταλικής γλώσσας & μεταφράστρια
  34. Χλαπανίδα Χριστίνα – δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια, υποψήφια Μsc Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών/σύμβουλος αγροτικής ανάπτυξης.