Πρωτομαγιά στο Σταυρό Φαρσάλων

Με πολύ κόσμο και πολύ καλή διάθεση γιορτάστηκε και φέτος για 8η χρόνια η Πρωτομαγιά και στο Σταυρό.

Κάθε χρόνο περισσότεροι κάθε χρόνο και καλύτερα είπε η πρόεδρος του συλλόγου,κ.Γιούλα Τσαλούκη-Τσιμπίδα . Καλωσόρισε το κόσμο και έκανε αναφορά στο διπλό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.”Γιορτή των λουλουδιών” αφού από την αρχαιότητα γιόρταζαν την ημέρα αυτή γιατί θεωρούσαν πως τα λουλούδια φέρνουν υγεία χαρά και ελπίδα.Και ένα έθιμο που έφτασε ως τις μέρες μας είναι το μαγιάτικο στεφάνι που στολίζει τις πόρτες σε κάθε σπίτι.

Συνεχίζουμε και μεις την όμορφη αυτή γιορτή και με λουλούδια και τραγούδια φτιάχνουμε το μαγιάτικο στεφάνι !!! Όμως δε ξεχνάμε πως η 1η του Μάη είναι και” Γιορτή των εργατών”.

Αρχές Μαΐου ήταν η αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, 1 του Μάη ήταν η πρώτη διαδήλωση στην τουρκοκρατούμενη ακόμη Ελλάδα, από καπνεργάτες στη Δράμα το 1888, 1 του Μάη έγινε και η μεγάλη διαδήλωση στη Θεσ/νίκη το 1936 που βάφτηκε στο αίμα.

Σκοτώθηκαν πολλοί και ανάμεσα τους ο 25χρονος Τάσος Τούσης. 1 Μάη του 1944 εκτελέστηκαν και οι 200 πατριώτες στη Καισαριανή από τους Ναζί. Για όλα αυτά, ορίστηκε το 1937 η Πρωτομαγιά ως Ημέρα εορτασμού της εργασίας. Ημέρα μνήμης και τιμής.


Με τραγούδια και με παιχνίδια μικροί και μεγάλοι και όλοι μαζί σαν μια παρέα με πολύ μεράκι και αγάπη στο παρκάκι “όαση” γιορτάζουμε την πιο όμορφη γιορτή της Άνοιξης.

Και του χρόνου με υγεία….ευχήθηκε η πρόεδρος και συνεχίστηκε το γλέντι.