Συμμετοχή 14 Φαρσαλινών μαθητών στο Πανελλήνιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα 2019

Το τριήμερο 20-22 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στο Περιστέρι Αττικής τα Μαθητικά Πρωταθλήματα 2019 με τη συμμετοχή 1700 μαθητών συνολικά.

Το Σάββατο έγινε το Ομαδικό Πρωτάθλημα όπου έπαιξε το 4ο Δημοτικό Φαρσάλων με τους: Μπανάκα Γιώργο, Στατήρη Βασίλη, Μπανάκα Κων/νο και Σκουμποτή Γεωργία οι οποίοι με πολύ καλή απόδοση σε έξι αγώνες σημείωσαν μια νίκη τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Στο Ατομικό έλαβαν μέρος δεκατέσσερις φαρσαλινοί μαθητές (μια από τις πιο πολυπληθείς αποστολές) δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους σε εννέα αγώνες και αποκομίζοντας πολύ σημαντικές εμπειρίες έναντι ισχυρών αντιπάλων. Η μικρότερη όλων, η Προσμίτη Αθανασία έπαιξε στην Α’ Δημοτικού.

Στη Β’ ο Δημήτρης Λύκος έκανε 4 νίκες και η Κωνσταντίνα Προσμίτη 2,5. Στη Γ’ αγωνίστηκαν ο Κων/νος Μπανάκας με 4,5 και η Αποστολία Βαρσάμη με 4 πόντους. Στη Δ’ Δημοτικού η Σύλια Λύκου βγήκε όγδοη (8η) στα κορίτσια με 5 νίκες, η Γεωργία Σκουμποτή δέκατη (10η) με 4,5 βαθμούς, ο Πέτρος Βουβαλουδης 4,5 επίσης, ο Βασίλης Στατήρης 3,5 και ο Γιώργος Μπανάκας 3 πόντους. Στην ΣΤ’ τάξη ο Κων/νος Δίκαρος με 5,5 νίκες (καταπληκτική επίδοση). Στη Β’ Γυμνασίου η Κωνσταντίνα Δερέκα ήρθε τέταρτη (4η) στα κορίτσια με 4,5 νίκες και η Ιωάννα Αγγελακοπούλου με 3 βαθμούς. Και στη Γ’ Γυμνασίου η Νεφέλη Μπιζούλα με 3 νίκες.

Τα παιδιά κυκλοφορούσαν επί δύο ημέρες στους χώρους των αγώνων με τα μπλουζάκια που δώρισε ο Δήμος Φαρσάλων κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους και διαφημίζοντας τα Φάρσαλα, τη Γιορτή Χαλβά και το ομώνυμο σκακιστικό τουρνουά σε όλη την Ελλάδα. Όλα τα παιδιά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.