Ο καιρός της Μ. Τρίτης

Την Μεγάλη Τρίτη αναμένεται τοπικές βροχές να σημειωθούν, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, ενώ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα φυσούν από ανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Θα φυσούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Θα φυσούν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 6 με 8 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά μέχρι το μεσημέρι 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Νωρίς το πρωί είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στις Κυκλάδες θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Θα φυσούν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί, με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι στα βόρεια. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και τοπικά το πρωί στα βόρεια και το απόγευμα στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Μεγάλη Τετάρτη

Για την Μεγάλη Τετάρτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές, στη Θράκη νωρίς το πρωί και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της (σημ: κυρίως στην δυτική Ελλάδα θα είναι αυξημένες).

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στην δυτική Ελλάδα, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στην ανατολική χώρα θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή: ant1news.gr