Στη Λάρισα στις 29 Ιουνίου το 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας  στις 29 Ιουνίου 2019 το 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.  Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό, όπου ιδιωτικά και δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού  παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, την καινοτόμο προσέγγισή τους στην εκπαίδευση και την συνάφειά τους με την αγορά εργασίας. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αποκτήσει ο επισκέπτης και κυρίως οι νέοι, συνολική εικόνα για τις προσφερόμενες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση και στη βελτίωση ατομικών προσόντων και δεξιοτήτων. Παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα σε μελλοντικούς φοιτητές να αποκτήσουν άμεση και προσωπική άποψη καθώς θα συναντήσουν, συγκεντρωμένους σε ένα χώρο, όλους τους φορείς εκπαίδευσης  και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους καθετί που αφορά τις σπουδές τους. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι συνδιοργανωτές τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποιείται τον Ιούνιο στη Λάρισα. Ένας καταξιωμένος   και παγκόσμια αναγνωρισμένος θεσμός, που θα φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμος στους νέους ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν διέξοδο στις σπουδές. Καταξιωμένα πανεπιστήμια απ’ όλη την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα, ΙΕΚ ή άλλοι φορείς εκπαίδευσης του  ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, συμμετέχουν σ’ ένα μεγάλο Φεστιβάλ για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων παιδιών. Εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις, Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο, φορείς προκειμένου να δώσουμε στα παιδιά της Θεσσαλίας τη δυνατότητα να ενημερωθούν για  τις δυνατότητες και τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν εκπαιδευτικοί φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια και θεσμοθετείται μια μεγάλη διοργάνωση που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας».

Μάρθα Ρούσσου, Εκπρόσωπος φορέα διοργάνωσης LEONARDO – PCO: « Να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον κ. Σούλτη από το Δήμο Λαρισαίων, τον κ. Γιαννακόπουλο από το Επιμελητήριο και την κα Καματέρη από το ΣΘΕΒ για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αποδέχτηκαν την πρόσκληση για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ.  Οργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα και ο στόχος είναι να γίνεται κάθε χρόνο ώστε να προσελκύει φορείς εκπαίδευσης του εξωτερικού και του εσωτερικού. Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε τελειόφοιτους επαγγελματικών και γενικών Λυκείων, σε γονείς αλλά και γενικότερα σε άτομα που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους είτε μέσω μεταπτυχιακού είτε μέσω ενός προγράμματος Δια Βίου Μάθησης. Σκοπός ο κάθε επισκέπτης να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη άποψη για το τι υπάρχει σαν προσφορά σε επίπεδο εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά να έχει τον χρόνο να γνωρίσει και να συζητήσει με κάθε φορέα για να αποφασίσει καλύτερα σχετικά με το μέλλον των σπουδών του. Είναι μια σημαντική στιγμή και για τη Λάρισα και για τη Θεσσαλία γιατί μέχρι  σήμερα τέτοιες διοργανώσεις διεξαγόταν μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Γιώργος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Εκπαίδευσης, καθώς είναι κάτι που έλειπε από την περιοχή μας. Είναι  σημαντικό να υπάρξει αυτή η αποκέντρωση και να γίνεται η ενημέρωση πέρα από τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και στο κέντρο της Ελλάδας, στη Θεσσαλία και στη Λάρισα. Πιστεύουμε ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία και ότι ένας νέος μεγάλος θεσμός ξεκινά για τη Θεσσαλία».

Σωτήρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας:« Το πρόβλημα στην ανεργία είναι ότι οι μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές δεν έχουν το κατάλληλο πτυχίο και εκπαίδευση σε αυτό που ζητά η αγορά εργασίας. Η προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια και τους φορείς είναι σε πολύ καλό δρόμο, ώστε να υπάρξει σύνδεση της αγοράς εργασίας με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Θα είμαστε παρόντες στο Φεστιβάλ προκειμένου να δοθεί ένας διαφορετικός τόνος που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα».

Ελένη Καματέρη, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών:  «Ο ΣΘΕΒ υποστηρίζει το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης και δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.  Προτάσσουμε ως ανάγκη τη σύνδεση εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Νομίζω ότι το Φεστιβάλ θα συμβάλει στην σωστή κατεύθυνση και πληροφόρηση όλων αυτών των νέων ανθρώπων που σε λίγο καιρό θα αναζητήσουν εργασία».

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Λιούπας και ο Εκπρόσωπος  της Διοργάνωσης Τάσσος Γούσιος.