ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: “Ας αφήσουμε τον Αχελώο στην ησυχία του”

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση όσο αφορά την δυνατότητα να ολοκληρωθεί το έργο του Αχελώου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αναλυτικά το όσα αναφέρει:

«Δώστε μας την ευθύνη, δώστε μας την δυνατότητα να φτιάξουμε εμείς τα έργα του Αχελώου, να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα μεταφοράς νερού, είναι θέμα επιβίωσης» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός μιλώντας στο μνημείο του Κιλελέρ για τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής στη Θεσσαλία.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τη συγκεκριμένη ρήση του Αγοραστού;

Επιλέγουμε την ανάγνωση όσων κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Ο περιφερειάρχης πλασάρει αυτάρεσκα υπευθυνότητα και ικανότητα εκτέλεσης έργων, χωρίς να μπει στον κόπο να θεμελιώσει τη θέση της  αναγκαιότητας εκτέλεσης των υπολειπόμενων έργων. Δεν τον απασχολεί δηλαδή η μελέτη οικονομικής σκοπιμότητας του έργου (κόστος κατασκευής του έργου και του δικτύου διανομής του αρδευόμενου νερού και τα οικονομικά αποτελέσματα λόγω αύξησης των αρδευόμενων εκτάσεων). Θεωρεί αυτονόητο ότι το έργο είναι αναγκαίο χωρίς αυτήν, παραγνωρίζει ακόμη στη σύγκριση που κάνει με το έργο της Κάρλας, ότι η Κάρλα χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ, ενώ ο Αχελώος είχε αποκλεισθεί λόγω περιβαλλοντικών προβλημάτων.  Τι ζητάει λοιπόν ο Περιφερειάρχης; Να του παράσχουν επαρκή χρηματοδότηση γιατί ο ίδιος θεωρεί ότι τα νερά του Αχελώου μόνο μπορούν να σώσουν τον κάμπο από την παραγωγική υποβάθμιση;

Η ματιά του κ. Αγοραστού είναι μονοσήμαντη. Γι αυτό δεν αντιλαμβάνεται ότι με την ψήφιση των διαχειριστικών σχεδίων των υδάτων της λεκάνης απορροής Θεσσαλίας κατευθύνουν τη χρηματοδότηση έργων για την άρδευση του Θεσσαλικού κάμπου σε μικρά φράγματα και λιμνοδεξαμενές και  λοιπά συνοδευτικά.

Η προτροπή της εισαγωγής είναι δημαγωγική και μεγαλοϊδεατική που εκμεταλλεύεται το μύθο του Αχελώου ανάγοντάς τον σε πανάκεια για τη λύση των αγροτικών προβλημάτων. Ας τον αφήσουμε στην ησυχία του τον Αχελώο και μη τον εκτρέπουμε σε κάθε γιορτασμό του Κιλελέρ.