«Πλήρωσε» την δίλεπτη αδράνεια του ο ανώτερος Αχιλλέας Φαρσάλων…

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν ανώτερος στο παιχνίδι με τον Φαλανιακό, είδε την τύχη να του «γυρίζει την πλάτη» σε δυο περιπτώσεις όπου η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων και «πλήρωσε» ένα δίλεπτο αδράνειας όπου δεχόμενος δυο τέρματα ηττήθηκε με σκορ 0 – 2.

Οι Φαρσαλινοί έμειναν στους 30 βαθμούς και πλέον πάνε στον Τύρναβο την ερχόμενη εβδομάδα για να παίξουν «τελικό» μιας και οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες και στο +2 από την ζώνη των Play Out.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Αχιλλέα να είναι πολύ καλύτερος και να πιέζει από το πρώτο λεπτό.

Στο 5′ χάθηκε η πρώτη καλή στιγμή, όταν η κεφαλιά του Κομισοπούλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσούλη κόντραρε η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, σταμάτησε στο δοκάρι του Μαλτζάρη και εν συνεχεία απομάκρυναν οι φιλοξενούμενοι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζιώγας εκτέλεσε το κόρνερ ο Τλούπας έπιασε την καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Στο 20′ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσούλη και πάλι ο Ζιώγας με κεφαλιά εξ επαφής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 30′ ο Κούμρια ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, με τον κ. Μπουρουζίκα να δείχνει «παίζεται» παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Στο 35′ ο Γαγαράς σκόραρε με πλασέ με το τέρμα του να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Και ενώ ο Αχιλλέας είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατοχής και του ρυθμού ο Φαλανιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, στο 38′ όταν ο Δημητρέλης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα άλλαξε πορεία και καρφώθηκε στην αριστερή γωνία του Καρακώστα.

Αυτό το γκολ έφερε «παγωμάρα» στους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 40′ όταν ο Δημητρέλης έκανε όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, ο Καρακώστας δεν έκανε καλή έξοδο, αυτός «έσπασε» στον Χρήστο Λυγούρα και ο τελευταίος προ κενής εστίας σημείωσε το 0 – 2.

Στο δεύτερο μέρος ο Αχιλλέας μπήκε εκ νέου δυνατά, πίεσε ακόμη ψηλότερα και στο 50′ σκόραρε με τον Ζιώγα με δυνατό σουτ με το τέρμα να ακυρώνεται και πάλι ως οφσάιντ.

Στο 60′ οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ζιώγας έσπασε στον Γαγάρα, αυτός πάτησε περιοχή, όμως αντί να πασάρει και πάλι τον Ζιώγα που έμπαινε μόνος του επέλεξε να εκτελέσει με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Στο 70′ οι παίκτες του Αρίστου Παπαγεωργίου σημάδεψαν εκ νέου το δοκάρι του Μάλτζαρη, όταν ο Κατσανάκης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Σαμαράς είδε την κεφαλιά του να σταματά στο κάθετο δοκάρι.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Λεσάι και τον Λύγουρα, όπως και ο Αχιλλέας με ένα σουτ του Κατσανάκη που μπλόκαρε ο Μάλτζαρης και ένα σουτ του Γαγαρά που πέρασε άουτ και το 0 – 2 παρέμεινε μέχρι την λήξη του αγώνα.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Αρίστος Παπαγεωργίου): Καρακώστας, Ζησόπουλος, Κομισόπουλος, Κατσανάκης, Τλούπας, Τσούλης, Ταστεμερίδης (80′ Καναβός), Γιαννολόπουλος (46′ Γκαραβέλας), Γαγάρας, Κούμρια (46′ Σαμαράς), Ζιώγας.