Συνελήφθη ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ – (vid)

Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μετά από την άρση της ασυλίας του από την Κυβέρνηση του Ισημερινού.

Η βρετανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκλήθη στον χώρο της πρεσβείας του Ισημερινού απο τιις Αρχές της χώρας, προκειμένου να παραλάβει τον Τζούλιαν Ασάνζ.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο Αυστραλός ακτιβιστής είχε βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού από το 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό, αλλά και τις ΗΠΑ, όπου του έχει ασκηθεί δίωξη για δημοσιοποίηση απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων.

Το WikiLeaks κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ισημερινού ότι τερμάτισε παράνομα το πολιτικό άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ, παραβιάζοντας το διεθνές Δίκαιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ο Ασάνζ θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στο Westminster το συντομότερο δυνατόν.

Η αφαίρεση του ασύλου έγινε λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των διεθνών συμβάσεων από τον Τζούλιαν Ασάνζ, διευκρίνισε ο πρόεδρος της χώρας, Λενίν Μορένο.

Πηγή: ant1news.gr