Βροχές και ισχυρές καταιγίδες τη Δευτέρα

Επιμένουν τα φαινόμενα και τη Δευτέρα, κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας. Πότε θα εξασθενήσουν.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται τη Δευτέρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρηγορά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ που θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 που θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία,  στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ στα νοτιά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που θα γίνουν δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτηαναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 που θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κέλσιου.

Την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι δυτικοί τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.