Ορθή χρήση ψεκαστικών μηχανημάτων

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Δήμος Φαρσάλων και η εταιρία Syngenta με θέμα «Ορθή χρήση ψεκαστικών μηχανημάτων» και αντικείμενο την προστασία των χρηστών φυτοπροστατευτικών προϊόντων και του υδάτινου περιβάλλοντος, τις πηγές κινδύνου, την έκθεση του χρήστη, τον ορθό τρόπο μεταφοράς και αποθήκευσης, τον χειρισμό, την εφαρμογή, την ασφαλή διάθεση του ψεκαστικού διαλύματος που απομένει μετά την εφαρμογή, τη διαχείριση των κενών συσκευασίας καθώς και την παρουσίαση σύγχρονων μεθόδων ψεκασμού.

Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής Εφαρμοσμένης Εντομολογίας Χρήστος Αθανασίου, το Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Γεωργικής Μηχανολογίας Χρήστος Καβαλάρης, το Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Γενικής και Ειδικής Γεωργίας Δημήτριος Μπαρτζιάλης, από το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Junior Regulatory & Stewardship Manager, Φώτης Ανδρινόπουλος από την εταιρία Syngenta. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Βλόντζος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο οποίος καλωσόρισε τους ομιλητές και τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των εξεταζόμενων θεμάτων για την υγεία όλων και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό και αναδείχτηκαν προβλήματα και ανησυχίες των παραγωγών και επαγγελματιών της περιοχής.