Η Μαρία Ιωάννου – Λαμπρούλη υποψήφια με την Λαϊκή Συσπείρωση

ΙΩΑΝΝΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ

*Γιατρός Παθολογοανατόμος στο ΠΠΝΛ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στα Φάρσαλα, σήμερα κατοικεί στη Λάρισα. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στα νοσήματα του αίματος και των λεμφαδένων. Μέλος της συντακτικής επιτροπής και επιστημονικός κριτής δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Πρόεδρος της Εταιρείας Αιμο-παθολογοανατόμων Ελλάδας και μέλος δύο ευρωπαϊκών ιατρικών εταιρειών.

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Με αίσθημα τιμής και ευθύνης ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του ΚΚΕ στις εκλογές του Μαΐου 2019. Αισθάνομαι τιμή και ευθύνη διότι ο πολιτικός χώρος με τη γνήσια προοδευτική, ανθρωπιστική κοσμοθεωρία και με την αδιαμφισβήτητη αγωνιστικότητα στο πέρασμα των 100 χρόνων της ιστορίας του,μου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στηρίζει για την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Φίλοι και Φίλες,

Υπηρετώ την Ιατρική επιστήμη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Μέσα από την μακρόχρονη επαγγελματική μου δραστηριότητα βιώνω τις αγωνίες και τις ανάγκες του λαού μας που αφορούν στην υγεία. Διαπιστώνω και εγώ,όπως πολλοί συνάδελφοί μου, την υποκριτική στάση των κυβερνώντων απέναντι στη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στα Νοσοκομεία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης. Με πολιτικές ευθύνες της σημερινής, αλλά και των προηγουμένων κυβερνήσεων, η δημόσια υγείαμετασχηματίζεται σε ιδιωτική και παραδίδεται βαθμιαία στα συμφέροντα συγκεντρωτικών μεγαλοεπιχειρηματιών.

Παρόμοια πολιτική είναι ορατή στην πρόληψη, στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία, στην αγροτική παραγωγή, και στην οικονομία γενικότερα, σε όλους του τομείς όπου το κράτος έχει την υποχρέωση να ανταποδίδει κοινωνικές υπηρεσίες ανάλογες με την αβάσταχτη φορολογία που το ίδιο επιβάλλει. Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι Έλληνες εξαθλιώνονται οικονομικά, τεράστιαποσά ξοδεύονται σε στρατιωτικές δαπάνες για την αναβάθμιση όπως λένε της χώρας, δηλαδή για την βαθύτερη εμπλοκή της σε αλλότρια ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Και ενώ η χώρα ματώνει, οι νέοι μαςεξαναγκάζονται να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση καλύτερης τύχης στο εξωτερικό ή στην καλύτερη περίπτωση επιδίδονται σε ένα ατελείωτο κυνήγι πιστοποιητικών και δεξιοτήτων επί πληρωμή για να αποκτήσουν την πολυδιαφημισμένη ευελιξία, δηλαδή την απαραίτητη προσαρμογή τους στους συνεχώς εναλασσόμενους όρους δουλειάς και όρους ζωής.

Ποια είναι η στάση μας απέναντι σε όλα αυτά; Θα μείνουμε αμέτοχοι παρατηρητές στην επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων μας, εναντίον της ίδιας της ζωής μας;

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να απαντήσουμε και να τοποθετηθούμε. Με την πείρα που διαθέτουμε πρέπει να αποφασίσουμε με ποιούς είμαστε και ποιούς θα αφήσουμε. Ας αποφύγουμε την αποχή,που εξυπηρετεί όσους μας θέλουν άβουλα υποκείμενα στα σχέδιά τους. Ας αποφύγουμε τους δήθεν προοδευτικούς, που κρύβονται πίσω από δήθεν ανεξάρτητα σχήματα με ουδέτερα ονόματα, με σκοπό να παγιδεύσουν καλοπροαίρετους ψηφοφόρους και να τους οδηγήσουν, δέσμιους των απατηλών εξαγγελιών τους, στις ίδιες πολιτικές που ξεπουλούν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του λαού μας.    

Εργαζόμενοι, αγρότες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, γυναίκες, συνταξιούχοι και νέοι, φοιτητές και σπουδαστές, ας ενωθούμε επιτέλους κάτω από την ίδια σημαία της υπεράσπισης των σύγχρονων αναγκών μας. Ας ξεπεράσουμε τη διχαστική αντικομμουνιστική προπαγάνδα που σκοπό έχει να διασπάσει την ενιαία αγωνιστική και μαχητική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και να χύσει το δηλητήριο του φασισμού στο πρόσφορο έδαφος της λαϊκής αγανάκτησης.

Ας ενώσουμε τη γροθιά μας και τη φλόγα της καρδιάς μας στον αγώνα που θέτει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη απρόσωπων οικονομικών μεγαθηρίων.

Φίλοι και Φίλες,

Για αυτούς τους λόγους συμπορεύομαι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, την παράταξη που στέκεται διαχρονικά δίπλα στους μαχητές βιοπαλαιστές, στους αγωνιστές της ζωής, απέναντι σε κάθε προσπάθεια αντιλαϊκής επίθεσης που επιχειρείται στους Δήμους, στην Περιφέρεια, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Η συμμετοχή μου σηματοδοτεί την πολιτική μου συμπόρευση με όσους δεν ανέχονται τη μοιρολατρία της υποταγής, με όσους αντιστέκονται σε προειλημμένες αποφάσεις για τη ζωή τους, με όσους διεκδικούν να πραγματώσουν τα όνειρά τους μέσα στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης.

Για αυτούς τους λόγους ενώνω τη φωνή και την δύναμη μου με τη δύναμη του λαού μας που γιγαντώνεται ημέρα με την ημέρα, και σας καλώ με τη σειρά μου να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο που εγγυάται την κοινωνική συμμαχία για μαχητική αντίσταση στην ολομέτωπη επίθεση που υφίσταται ο λαός μας.