Εκδήλωση για τα 76 χρόνια της ΕΠΟΝ στα Φάρσαλα

Γιορτάστηκε στα Φάρσαλα χθες, η 76η επέτειος της ίδρυσης της ΕΠΟΝ με ομιλία και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης, από μέλη της ΚΟΒ ΚΚΕ Φαρσάλων.

Ο ομιλητής κ. Απόστολος Αναγνώστου αναφέρθηκε στην ίδρυση της ΕΠΟΝ στις 23 Φεβρουαρίου 1943 και στην πολύμορφη δράση της κατά των κατακτητών, και τόνισε ότι “οι αγώνες της αποτέλεσαν, αποτελούν και θα αποτελούν παρακαταθήκη για τη νεολαία, που αδυνατεί να σβήσει η άρχουσα τάξη από τη μνήμη της νεολαίας και ας έχουν περάσει τόσα χρόνια από το 1943. Νους καθοδηγητικός και ψυχή του αγώνα αυτού ήταν το ΚΚΕ.

Στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ΕΠΟΝ ανέπτυξε τεράστια ηρωική εθνικοαπελευθερωτική διαπαιδαγωγική και μορφωτική δράση, έδωσε στη νεολαία άφθαστα πρότυπα αυτοθυσίας και λαϊκής αλληλεγγύης. Πάνω από 32.000 επονίτες πολέμησε στον ΕΛΑΣ τις παραμονές της απελευθέρωσης. Η ΕΠΟΝ απαριθμούσε 640.000 νέους και νέες μαζί με τα Αετόπουλα. Χιλιάδες Επονίτες βρήκαν ηρωικό θάνατο στα χιτλερικά στρατόπεδα και στης μάχης με τους κατακτητές.Σήμερα συνεχίζουμε να συμβάλλουμε με τον αγώνα μας στον ιδεολογικό και πολιτικό εξοπλισμό των νεότερων γενεών, ώστε να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν ποτέ παρόμοια γεγονότα και η φασιστική πανούκλα, που ξαναβγαίνει στο προσκήνιο να μπει οριστικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Τιμούμε τους νεκρούς του αγώνα που ύψωσαν αγέρωχο ανάστημα, μπροστά στους κατακτητές.

Ακόμη ο ομιλητής αναφέρθηκε και στα πολιτικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι “με τους αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν και την οικονομική πολιτική που εφήρμοσαν τα χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα, την οδήγησαν στην οικονομική κρίση που βρίσκεται τώρα”.