Ανοιξιάτικος ο καιρός την Τρίτη

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την Τρίτη. Προβλέπονται μόνο λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους θα είναι περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον -1 βαθμό έως τους 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησααναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη
Για την Τετάρτη αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για τα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Βαθμιαία, στα δυτικά και νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους αναμένεται τις πρωινές ώρες στα βορειά ηπειρωτικά.