Με το “αριστερό” μπήκε στον δεύτερο γύρο ο Αχιλλέας Φαρσάλων…

Την ήττα με σκορ 0 – 1 γνώρισε ο Αχιλλέας Φαρσάλων στο παιχνίδι με τον Δαμασιακό για την 17η αγωνιστική της Α ΕΠΣΛ κατηγορίας.

Έτσι οι Μυρμιδόνες παρέμειναν στην 8η θέση με 24 βαθμούς, ενώ από την άλλη ο Δαμασιακός με 20 βαθμούς, “σκαρφάλωσε” πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Αχιλλέα να απειλεί με ένα απευθείας κόρνερ του Τσούλη το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο τερματοφύλακας του Δαμασιακού ενώ ένα σουτ του Κούμρια πέρασε άουτ.

Ο Δαμασιακός προηγήθηκε “ανορθόδοξα” στο 10′ όταν ο Τλούπας δεν υπολόγισε σωστά την πάσα που έκανε ο Φούντας έκλεψε την μπάλα και με πλασέ νίκησε τον Καρακώστα στο ντεμπούτο του τερματοφύλακα του Αχιλλέα.

Από εκεί και πέρα ο Αχιλλέας πίεζε και ο Δαμασιακός ήταν κλεισμένος στο δικό του μισό, ενώ οι καθυστερήσεις των φιλοξενουμένων ήταν χαρακτηριστικές με παράδειγμα το γεγονός ότι μόλις στο 20′ δέχθηκαν κάρτα για καθυστέρηση σε εκτέλεση ελεύθερου λακτίσματος.

Ο Αχιλλέας έχασε δυο καλές στιγμές με τους Παπακωνσταντίνου και Γαγάρα, όμως δεν κατάφεραν να βρουν στόχο οι προσπάθειές τους.

Στο 25′ είχαμε μια φάση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και σηκώνει μεγάλη συζήτηση, όταν ο Παπακωνσταντίνου ανατράπηκε στον χώρο του κέντρου η μπάλα όμως έφτασε στον Κούμρια και ενώ οι γηπεδούχοι έφευγαν αντεπίθεση με τρεις ποδοσφαιριστές ο κ. Ντελέζος γύρισε την φάση πίσω υπέδειξε φάουλ και έδωσε κίτρινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Δαμασιακού.

Στο δεύτερο μέρος ο Αχιλλέας πίεσε ακόμη περισσότερο, όμως ο βαρύς αγωνιστικός χώρος σε συνδυασμό με την κόπωση και τις συνεχείς καθυστερήσεις από πλευράς Δαμασιακού δεν επέτρεπαν στο παιχνίδι να έχει ρυθμό.

Στον χρόνο που παίχτηκε ποδόσφαιρο τόσο ο Αχιλλέας όσο και ο Δαμασιακός είχαν καλές στιγμές.

Οι γηπεδούχοι έχασαν δυο μεγάλες ευκαιρίες όταν αρχικά ο Ζιώγας έκανε το σουτ στο 64′ με την μπάλα να “γλείφει” το δοκάρι και να περνάει άουτ, ενώ στο 70′ ο Παπακωνσταντίνου έκανε το πλασέ με τον Βλιώρα να τον σταματά εντυπωσιακά.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε δυνατό σουτ του Νάτση το οποίο σταμάτησε στην οριζόντια δοκό του Καρακώστα και εν συνεχεία ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα μπλόκαρε.

Λίγο αργότερα ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα σταμάτησε σε τετ α τετ τον Φούντα. Ο Αχιλλέας έχασε ακόμη μια καλή στιγμή στο 80′ όταν ο Ζιώγας έσπασε στον Γαγάρα με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ.

Στο 82′ οι κιτρινόμαυροι έμειναν με παίκτη λιγότερο με τον κ. Ντελέζο να αποβάλει τον Τσούλη για μαρκάρισμα με δυο κίτρινες κάρτες με τον αριστερό οπισθοφύλακα του Αχιλλέα να έχει υποπέσει σε δυο φάουλ σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Εν τέλει δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελικό σφύριγμα και έτσι παρέμεινε το 0 – 1.

Οι Συνθέσεις

Αχιλλέας Φαρσάλων (Δημήτρης Δανιλούλης): Καρακώστας Ν., Τσουλής Α., Κατσανάκης Κ., Τλούπας Χ., Σαμαράς Α. (83′ Γκαραβέλης Ν.), Κομισόπουλος Γ., Ζιώγας Δ., Ταστεμερίδης Φ. (70′ Αλαμάνης Κ.), Κούμρια Σ., Γαγάρας Ν., Παπακωνσταντίνου Σ.

Δαμασιακός (Δημήτρης Μπουκουβάλας): Βλιώρας Δ., Ιωαννίδης Ι., Γεωργατζιάς Γ., Ντόκος Χ., Αμπατζίδης Α., Νάτσης Χ. (72′ Μπακαϊμης Α.), Γκαντρής Μ. (65′ Δούκας Ε.), Μούσιαρης Δ., Λούτσος Α., Τσιάλτας Θ., Φούντας Β. (90′ Λέτσιος Α.)

Διαιτητής: Ντελέζος Ι., Α’ Βοηθός: Πάλλας Θ., Β’ Βοηθός: Παπαγεωργίου Μ.