Σκόνη και υγρασία την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου Στην δυτική Μακεδονία θα είναι 3-6 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους το πρωί αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησαπροβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτ8ικές διευθύνσεις, 5 μ ε 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.