To Polar Vortex πάγωσε το Σικάγο – Εντυπωσιακές εικόνες

Το Polar Vortex σαρώνει τις ΗΠΑ  φέρνοντας πολικές θερμοκρασίες σε πολλές πολιτείες και παγώνοντας ακόμη και ποτάμια.   Μεγάλο μέρος του ποταμού του Σικάγου έχει παγώσει και η πόλη είναι καλυμμένη με χιόνι καθώς  βιώνει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών.   Για τις επόμενες δύο μέρες, το Polar Vortex, η πολική δίνη, αναμένεται να φέρει θερμοκρασίες ρεκόρ στη χώρα.

Το πρωτοφανές κύμα ψύχους, με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμη και τους -50 βαθμούς Κελσίου, πλήττει μεγάλο κυρίως μέρος των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών.

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμό από την Δευτέρα για πολλές μεσοδυτικές Πολιτείες, από τη Βόρεια Ντακότα μέχρι το Οχάιο, όπου η θερμοκρασία μπορεί να καταγράψει αρνητικό ρεκόρ εικοσαετίας. Το χαμηλό βαρομετρικό που προήλθε από τα βορειοδυτικά αναμένεται να φτάσει στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ εντός της εβδομάδας.

Στο αεροδρόμιο της Μινεάπολις Σεντ Πολ, ο υδράργυρος χθες έδειχνε -32 βαθμούς Κελσίου στις 00.25 (τοπική ώρα). Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το πολικό ψύχος θα συνεχιστεί μέχρι και το πρωί της Παρασκευής.

Στο Σικάγο χιονίζει καθημερινά από τις 17 Ιανουαρίου, δηλαδή επί 13 συνεχόμενες ημέρες, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά τον χειμώνα του 1978-79.

Το κρύο συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι είναι πολύ επικίνδυνο να εκτίθεται κανείς σε τέτοιες συνθήκες αφού μπορεί να υποστεί κρυοπαγήματα μέσα σε μερικά λεπτά.

Περίπου χίλιες πτήσεις έχουν ματαιωθεί από χθες στα δύο αεροδρόμια του Σικάγο ενώ τα προβλήματα συνεχίζονται και σήμερα.

Πηγή: lifo.gr