Ο Τζάκι Τσεν, ο ποδηλάτης των 4 ηπείρων πέρασε από τους Σοφάδες (+Φώτο +Βίντεο)

Τον ποδηλάτη των τεσσάρων ηπείρων Τζάκι Tσεν φιλοξένησε για δύο περίπου ημέρες η πόλη των Σοφάδων.

Ο 40χρονος από την Ταϊβάν έβαλε σκοπό της ζωής του να γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο με ένα ποδήλατο και τις προηγούμενες ημέρες η πόλη των Σοφάδων βρέθηκε στο διάβα του. Ξεκίνησε το απίστευτο ταξίδι του το 2015 από την Αλάσκα και θα τερματίσει με βάση το σχεδιασμό του το 2021 στη χώρα του την Ταϊβάν!!!

Ο 40χρονος όπως τόνισε στο Karditsalive.Netέχει σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός και όνειρο ζωής του ήταν να γυρίσει όλο τον κόσμο. Έτσι με τα χρήματα που μάζεψε ξεκίνησε πριν περίπου τέσσερα χρόνια το μεγάλο ταξίδι γνωρίζοντας χώρες, ανθρώπους και πολιτισμούς. Ταξίδεψε από τη Βόρεια στη νότια Αμερική και ακολούθως συνέχισε το ταξίδι του στην Ευρώπη ξεκινώντας από την Ισπανία. Πλέον η Ελλάδα είναι ο τελευταίος σταθμός του στην Ευρώπη καθώς μετά θα συνεχίσει στην Αφρική που είναι και το πιο επίπονο και πιο επικίνδυνο κομμάτι του ταξιδιού του.

Ο Τζάκι Τσενέφθασε το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη των Σοφάδων και διέμεινε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σοφάδων σε χώρο που του διέθεσαν οι πυροσβέστες. Ο ίδιος κουβαλάει μαζί του ένα αντίσκοινο στο ειδικά διαμορφωμένο ποδήλατό του και συνήθως επιλέγει τον προαύλιο χώρο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για να περνά τη βραδιά του ώστε να υπάρχει κάποια σχετική ασφάλεια. Τις περίπου 36 ώρες που έμεινε στους Σοφάδες συζήτησε με τους πυροσβέστες ρώτησε και έμαθε για πράγματα για τον τόπο μας και παράλληλα διηγήθηκε ιστορίες από το μεγάλο ταξίδι του.

Ενδεικτικό της επικινδυνότητας του ταξιδιού ότι ο ίδιος το έχει ονομάσει “Go or die”. Όπως ανέφερε μάλιστα ξεκίνησε με κοντοκουρεμένα μαλλιά αλλά πλέον φθάνουν μέχρι τη μέση του ενώ σκοπεύει να τα κουρέψει φθάνοντας στο τέλος του ταξιδιού του, δηλαδή συνολικά μετά από 6 χρόνια!!!

Πηγή: karditsalive.net