ΝΟΔΕ Λάρισας: “Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης…βουλιάζει στον αυταρχισμό και την αλαζονεία της εξουσίας”

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την, μόλις σε μία ημέρα και χωρίς τη διαδικασία του αυτοφώρου, άσκηση ποινικής δίωξης σε δέκα αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Μάλιστα η άνευ προηγούμενης προκαταρκτικής εξέτασης σπουδή, προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτηματικά.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχει δηλώσει με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο πως συμπάσχει και συντάσσεται με τις αγωνίες των Ελλήνων αγροτών, πλην όμως  δεν θεωρεί τα μπλόκα πρόσφορο τρόπο διεκδίκησης, καθόσον ταλαιπωρείται πλήθος συμπολιτών μας.

Οι αγρότες, που συνεισφέρουν όσο κανείς άλλος στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο σεβασμό από κάθε Αρχή.

Δηλώνουμε λοιπόν ότι θα είμαστε αρωγοί τους, όταν ως Κυβέρνηση αυτού του τόπου θα κληθούμε να λύσουμε τα τεράστια προβλήματα (φορολογικό, ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής κλπ) που έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, έχει χάσει κάθε κοινωνικό έρεισμα, και βουλιάζει στον αυταρχισμό και την αλαζονεία της εξουσίας.

Ποιος ξεχνά άραγε τον κ.Τσίπρα το 2014, όταν πάνω στην καρότσα αυτών των αγροτών συμμετείχε και ο ίδιος στο  μπλόκο της Νίκαιας και κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας εν γνώση του ψέματα στους αγρότες;

Οι αγρότες διαμαρτύρονται σήμερα για όσα ο κ.Τσίπρας, ο πλέον αναποτελεσματικός πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης,  τους έταξε και δεν τα έκανε.

Όμως στο δικαστήριο των πολιτών, ήτοι στις επόμενες εθνικές εκλογές, αυτή η κυβέρνηση «θα είναι κατηγορούμενη» και η πολιτική τιμωρία της θα είναι παραδειγματική.

ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΝΟ.Δ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ Ν.Δ.