«Θα προτείνουμε τον Πρωθυπουργό για Νόμπελ Αυταρχισμού»

H κλήση δέκα συνολικά αγροτών στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας την 1η Μαρτίου, με στοιχεία δημοσιεύματα ήδη από την 25η Ιανουαρίου αλλά και κατραγραφή πινακίδων από την Αστυνομία προκαλεί την οργή των αγροτών του Μπλόκου της Νίκαιας, που κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη, όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το απόγευμα.

Ηθική αυτουργία και παρακώλυση συγκοινωνίας περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, με τους εκπροσώπους του Μπλόκου της Νίκαιας να μιλούν ξεκάθαρα για κίνηση εκφοβισμού από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τον αγώνα.

«Φοβούνται γιατί ενώνουμε το αγροτικό κίνημα» δήλωσαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των αγροτών, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά δεν κλήθηκαν καν σε απολογία αλλά κατευθείαν στο Πλημμελιοδικείο με δικάσιμο την 1η Μαρτίου.

«Το Μπλόκο της Νίκαιας θα προτείνει τον Πρωθυπουργό για Νόμπελ αυταρχισμού» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, τη στιγμή που ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, Θάνος Χατζηζωγίδης, που στο παρελθόν συμμετείχε στο Μπλόκο των Τεμπών καλούσε τους συναδέλφους του σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στο Μπλόκο της Νίκαιας βρέθηκε σήμερα και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που σημείωσε ότι πρόκειται για πρωτοφανής ταχύτητα της Δικαιοσύνης, προφανώς κατ εντολή, ενώ δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών την 1η Μαρτίου. Για αγροτικό συλλαλητήριο για εκείνη την ημέρα έκανε λόγο ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Κουκούτσης.

Το Μπλόκο της Νίκαιας καλεί πάντως όλους τους φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο σημείο όπου βρίσκονται παρατεταγμένα τα τρακτέρ προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών.

Χρυσόστομος Τρίμμης – thessaliatv.gr