Μ. Χαρακόπουλος: «Η εθνική υποχώρηση σφραγίζει την τετραετία Τσίπρα!»

«Με μια επώδυνη εθνική υποχώρηση, την επικύρωση της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών, επισφραγίστηκε η συμπλήρωση 4 χρόνων από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι του κατέκτησαν, με ασύστολα ψεύδη, την εξουσία». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση 4 ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον κ. Τσίπρα.

Στη δήλωσή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «σήμερα τα προσωπεία των δήθεν εκφραστών του νέου στην πολιτική έχουν πέσει με πάταγο. Τα αποκαλυπτήρια των προκλητικών μεθοδεύσεων και των πολιτικών συναλλαγών, που μετέρχονται με κυνισμό οι κυβερνώντες, επιβεβαιώνουν τον αδίστακτο καιροσκοπισμό τους.

Εκτός, όμως, από την ανεπανόρθωτη ζημία στα εθνικά μας θέματα, βαριά είναι η κληρονομιά που αφήνουν σε σχεδόν όλους τους τομείς:

Η οικονομία καθηλώθηκε σε στασιμότητα, καθώς η φορολογική επέλαση αποστέρησε κάθε παραγωγική ικμάδα και κράτησε μακριά κάθε επενδυτική δραστηριότητα. Η μεσαία τάξη βίωσε μια πρωτοφανή φοροαφαίμαξη, που τη συρρίκνωσε έτι περαιτέρω, και εξεδίωξε χιλιάδες νέους μας στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας. Ένα 3ο Μνημόνιο υπογράφηκε και ένα οιονεί 4ο είναι σε εφαρμογή, από τους ίδιους που υπόσχονταν ότι θα έσχιζαν τα προηγούμενα σε δημόσια θέα. Και τούτο διότι η δημόσια περιουσία υποθηκεύτηκε για 99 χρόνια στο λεγόμενο υπερταμείο, ενώ η χώρα δεσμεύτηκε έως το 2060 σε “ματωμένα” υπερπλεονάσματα.
Οι θεσμοί του πολιτεύματος υπονομεύθηκαν και η διάκριση των εξουσιών, βασικό θεμέλιο της Δημοκρατίας, αμφισβητείται στην πράξη. Την ίδια ώρα, οι Ανεξάρτητες Αρχές με τις κομματικές επιλογές των επικεφαλής τους, αντί προσώπων αδιαμφισβήτητου κύρους, απαξιώνονται.
Την εκπαίδευση διατρέχει η λογική της ήσσονος προσπάθειας, που επιβάλει συστηματικά την ισοπέδωση προς τα κάτω. Με σχέδιο επιχειρείται η αποδόμηση της συνταγματικής πρόνοιας για την προαγωγή της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των παιδιών μέσω της παιδείας. Επιπλέον, τα Πανεπιστήμια έγιναν άντρα συμμοριών και ναρκεμπόρων, λόγω του νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο.
Στη δημόσια τάξη επικρατεί η ανοχή στη γενικευμένη ανομία. Διάφορες “συλλογικότητες” δρουν ανεξέλεγκτα, ενώ δολοφόνοι-τρομοκράτες κάνουν περιπάτους στο κέντρο της πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα οι πύλες των φυλακών έχουν ανοίξει για όλα τα εγκληματικά στοιχεία, ελέω του νόμου Παρασκευόπουλου.
Με τις πολιτικές των ανοιχτών συνόρων, η Ελλάδα κατέστη ένα τεράστιο hotspot, και ταυτοχρόνως κέντρα μεταναστών, όπως η Μόρια, έγιναν όνειδος για τον πολιτισμό μας από αυτούς που κάποτε διαμαρτύρονταν για τα air-conditions της Αμυγδαλέζας.
Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που έχει δημιουργήσει μια τεχνητή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με μεταγραφές από γυρολόγους της πολιτική. Σκοπός του κ. Τσίπρα ήταν να περάσει την εθνικά ζημιογόνα Συμφωνία των Πρεσπών, και να παραμείνει για λίγο ακόμη στους θώκους της εξουσίας. Γνωρίζει, όμως, ότι τα ψέματα τελείωσαν. Ο λαός του έχει γυρίσει πιά την πλάτη, τα ψεύδη του δεν έχουν αντίκρισμα, και, ό,τι κι αν επινοήσει, η ώρα της κάλπης καταφθάνει ως Νέμεσις».