Ο καιρός της Πέμπτης

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις στα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στην δυτική Ελλάδα προβλέπονται για την Πέμπτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και ξανά από τις απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, νωρίς το πρωί και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, οι οποίες όμως βαθμιαία, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, θα σταματήσουν. Αργά τη νύχτα θα σημειωθούν ξανά τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από ανατολικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σε κεντρική κι ανατολική Μακεδονία και Θράκη με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα ανατολικά, 5 με 7 μποφόρ, όμως βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα είναι μεταβλητοί οι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές κατά διαστήματα . Σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου από το απόγευμα. Αναμένονται και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια με ένταση μέχρι 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χωράς, πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Μακεδονία. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται την νύχτα στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βράδυ, στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή πτώση στα βόρεια.